[]

borsaya sıfırdan başlamak

merhaba sevgili duyuru
borsaya başlamak istiyorum.
öyle büyük hedeflerim yok, çok büyük sermayem de yok.
sorun şu ki borsa adına gram bilgiye sahip değilim, ömrümde bankada bir işlem dahi yapmadım bir ekonomi haberi dahi okumadım.
yani yatırım yapacağıma karar versem bile o işlemi nasıl yapacağımı bilmiyorum bana böyle borsayla ilgili gerizekalı muamelesi yaparak işin en temel meselelerini başından açıklayabilecek bir baba yiğit var mı?

muhakak size saçma gelecek ekstra aklıma takılan soruları da şöyle sıralayayım;
eldeki beş lira dahi olsa yatırım yapılabilir mi?
sıfırdan anlatacak bildiğiniz bir blog, kitap, site var mı?
kendi başlangıcınızı ve kazanımlarınızı paylaşabilir misiniz?

 
for dummies serisini duymuş/görmüşsündür mutlaka; şöyle bir şey hazırlamışlar, yardımcı olabilir: www.dummies.com

çoğunlukla ileriyi görmeye, iyi tahmin gücüne, biraz da şansa ihtiyacın var. babamdan örnek vereyim, 90'ların başında kendisi borsada oynamış ve yatırım da yaparak yaşına göre iyi de kazanmış, ancak açıkta olduğu bir gece körfez savaşı patlak verince elinde sadece 80 lirası kalmış. yani her an çökebileceğin bir platform.

genel olarak, değer grafiği yıllık ortalamaları artmakta olan ve halk tarafından bilinen büyük şirketlere yatırım yapmak en az riskli yoldur. çok kazanayım istiyorsan, bir endüstriye yeni girmiş ve yatırım kapasitesi geniş olan, ilerleyen yıllarda büyüyeceğini düşündüğün şirketlere yatırım yapmanı tavsiye ederim.

not: borsa uzmanı falan değilim, öznel olarak bakışımdır bu.
  • Niddleman  (25.01.13 23:36:23) 
Borsayla ilgilenen, bire bir tanıdığım insanların çoğu pişman. "Hele bir kâra geçeyim de çekecem bütün parayı, daha da bulaşmam" diyorlar. Ki bu insanlar zamanında bol bol da kazanmış kişiler borsadan. Yani kumar gibi bişey bu. Benim gözlemlediğim de küçük yatırımcının çoğunlukla zarar ettiği.

Yani kusura bakma, soruna cevap olmadı ama bir tecrübeden paylaşayım dedim.
  • long live rock n roll  (25.01.13 23:38:45) 
hacılar çok düşündüm kaybedince çok ah vah edebileceğim paralar değil ortaya koyduğum sadece şansımı denemek üç beş de olsa kazanmak istiyorum ama emin olmadığım hiçbir şeye de yatırım yapmayacağım x e y ye güvenip haraket edemem asla o yüzden sizlerden temel bilgileri alıp kendi kendimi geliştirmek istiyorum. bir de hiçbir şey yapmadan kazanmak büyük haz elbette kumar gibi devam ettirme ihtiyacı hissettirir insanda, ama sanırım o konuda otokontrole sahibim para konusunda hırsım yok sadece bir kaç temel durumumu giderecek kadar para biriktirmek istiyorum bunlarda öyle ev araba değil elbet. eğitimle ilgili.

edit: ayrıca bağlantı hakikatten benim içinmiş ama ingilizcem yok be hacı.
  • musluksuyu  (25.01.13 23:42:33 ~ 23:43:52) 
  • megafon  (25.01.13 23:47:24) 
spk nın sitesine gir orada sanal portföy oluşturup dene kendini. 50000 lira veriyorlar oynuyorsun.


  • orhan tv  (26.01.13 00:22:36) 
  • herşey çok güzel olacak  (26.01.13 00:27:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.