[]

İngiltere'deki Lisans Notunun Bizde Karşılığı

Selamlar, sorum İngiltere'de master yapan, yapmayı düşünen ya da bu işi bilen üstadlara...

İngiltere'de Master'a başvuru için gerekliliklere bakıyorum ama honours degree, good honours degree, 2.1 honours degree vb. şeylerle karşılaşıyorum. Bizdeki 4'lük sistem üzerinden bunların karşılığı nedir?

Bir de minimum dedikleri kriterlerde esneklik payları oluyor mu? mesela 3 ortalama istiyorsa ben 2.9 ortalamayla başvurduğumda değerlendirmeye dahi almıyorlar mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
2:1 yüzde 60 üzeridir ama türkiye'deki üniversitelerin mezunlarından istenen not ortalaması genelde daha yüksek olur, aynı kriterlere tabi tutulmayabilirler ingiltere mezunlarıyla.

o sene bölüme başvuran kişi sayısına göre 3 istendiği halde 2.9'dan dahi daha düşük ortalamayla girebilme olasılığın var. ama şans işi.
  • slackerbitch  (22.01.13 20:17:01) 
@slackerbitch

%60 üzeri derken nasıl oluyor yani? bölümdeki sıralama mı burada kasıt hani bölümde 100 kişi varsa ilk 40'ta mı olacaksın yoksa 60 puanla mı mezun olunuyor? 60 puan diyorsak o bizde DD'ye yani 1 ortalamaya karşılık geliyor. Zaten 2'yle mezun olunuyor. Biraz daha açabilir misin?
  • yule  (22.01.13 20:21:44) 
4 üzerinden not verilen sisteme oranlarsak 2.4 yani.


  • slackerbitch  (22.01.13 20:24:15) 
@slackerbitch

Eyvallah hocam yardımcı olduğun için. Peki, birşey daha soracağım. 2:1 Honour degree iken 2:2 Good Honour mı oluyor? 2:2 4 üzerinden kaça denk geliyor?
  • yule  (22.01.13 20:29:26) 
first %70 ve üzeri. 2:1 %60-70 arası. 2:2 %50-60 arası.

honours muhabbetinin not olarak bir önemi yok.
  • slackerbitch  (23.01.13 01:41:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.