[]

TOEFL zor mu?

1,5 yıl yurtdışında yaşadım. Fakat gramerim bok gibi. ÜDS'den bile 70 alamıyorum.
Yani konuşup anlaşmada, hatta hikaye anlatmakta üstüme yok; ama söz konusu gramer olunca batırıyorum.
Nedir benim sorunum allasen? Toelf'a gireyim diyorum, 185 papel amk. Hayır girmesine girerim de; acaba istenen puanı alabilir miyim?

Girenler bi' deyiversin.

 
-Yurtdışı deneyimi, pratik var diyosan en rahat yapacağın bölüm Speaking olur. ama sınav yapısını öğrenmen ve girmeden deneme yapman lazım. 15 saniye düşünüp 45 saniyede derdini anlatmak anadilinde bile zor çünkü.
- Writing'te de yazman gereken formatı öğrenmeli ve yine 20 dk gibi bi sürede yazabilmek için daha önce deneme yapman lazım.
- Reading'te çok hızlı okuyup anlama becerisi gerekli. en azından soruları yetiştirebilmen için.
- Listening'te ise dikkatin dağılmadan hiçbir noktayı atlamadan bütün diyalogları, dersleri dinlemen gerekiyor. Konuşulanı anlıyorum diyosan bu dikkat testi gibi bir şey olur.

İstenen puanı diyeydin iyiydi. Ancak ÜDS'den 70 alamıyorum diyosan, burdan 70 alman çok daha zor ben uyarıyım.
  • hottamale  (22.01.13 09:44:55) 
1 aylık bu alana yönelik kurs al, sana sınav mantığını öğretiyorlar. soru tarzlarını görmüş olursun.


  • secilmis uye  (22.01.13 09:54:40) 
TOEFL kuzey amerikadaki akademik ortamdaki ingilizce seviyeni olcer yani akademik bir sinavdir. pratikle pek alakasi yok speakingde karincalarin besin cesitlerinden dinazorlari dunyanin jeolojik zamanlarina kadar garip seyler cikiyor genel kultur muhim.

UDS den 70 aldiysan zirlanabiulirsin cunku akademik bir sinavdir ne kadar dandik de olsa
  • mazungu  (22.01.13 10:36:03 ~ 10:38:44) 
O zaman 185 dölear ödemeden evvel biraz çalışayım ben.


  • mahsunkul  (22.01.13 13:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.