[]

lens işleri nasıl oluyor?

çok uzun yıllardır gözlük kullanıyorum, miyop. lense cesaret edememiştim bir türlü ama artık gözlük kullanmak istemediğim için mecburum. süreç nasıl işliyor doktorda? lens muayenesinin bir farklılığı var mı? lensi alıp direkt kullanmaya başlayabiliyor muyum?




 
lens almak istediğimde ilk önce doktorda bir kez lens takmıştım. yaklaşık 1 saat sürmüştü takmam...
gözünün uygun olması gerekli, kuruluk vs. durumlarına göre kullanamayabilirsin.

çapı ölçülüyor ona göre uygun olan lensler belirleniyor vs.
kısaca ortalama bir gözün varsa direk alıp kullanabilirsin, ama her ihtimale karşı önce gidip kontrol ettirmen daha doğru olur. lens takmak istiyorsan ilk denemede çok zorlansan da pes etme. şuan 1 dakika sürmüyor takma-çıkarma işi.


bu arada ben lenslerimi lensmarket.com'dan alıyorum.
Lens:Night&Day Aqua
Solüsyon:Solo Care Aqua

alternatif lens: Purevision 2HD
alternatif solüsyon:Biotrue

kullandım ve memnun kaldım bunlardan.
  • ucan spagetticanavari  (15.01.13 18:07:48 ~ 18:10:12) 
merhaba benim 1 saatten fazla sürmüştü lens takmam daha doğrusu biri bana lens takmaya çalışmıştı. kendin takmaya çalışırsan daha rahat edersin bence.
lenslerini kendin, lensmarket gibi yerlerden alırsan daha ucuza alırsın, doktorlar sana lens yazalım o zaman deyip 10 katına falan satabilirler. ayrıca lens market gibi yerlerin iletişim bilgilerinden telefon edip numaralı tester isteyebilirsin. bunlar sayesinde kuruluk yapıp yapmadığını bütün paketi almadan önce de denemiş olursun.

  • ecaz  (15.01.13 18:21:11) 
lens muayenesi gözlük muayenesinden farklı, bu yüzden rastgele gidip de almayın.

benim doktor, ölçümleri yaptıktan sonra bir çifti takmıştı bana, yarım saat kadar durdum ve tekrar durumuma baktı fakat birçok yerde böyle bir şey yapmadan direk yazıyorlarmış.

medikaller, belki eczaneler ya da söylendiği gibi lensmarket falan deneme lensleri verebiliyor. böylece ücret ödemeden, eğer uygun lens değilse direk anlayabiliyorsunuz.

2-3 site var ama ben lens için lensmarket kullanıyorum, gayet iyiler. eczanede 80 lira olan lensi 60 liraya alabiliyorum ayrıca. solüsyon için de saglikhome kullanıyorum, nedeni de daha ucuz olması.

takarken ilk günlerde çok zorlanacaksınız, hatta belki ilk gün yarım saat uğraşacaksınız. zamanla alışırsınız. takarken de gözün direk ortasına daldırmak yerine beyaz kısma takıp oradan sürüklerseniz daha rahat edebilirsiniz, zamanla kendinize göre teknik geliştirirsiniz. hatta ilk etapta youtube'da millet nasıl takıyor diye de bakabilirsiniz.
  • sanal uyku  (15.01.13 18:27:26) 
lensmarket'ten deneme lensi iste önce. ya da her hangi bir optikten. kendine uygun lensi bulduğun zaman satın al.

ben torik lens kullanıyorum. ilk başlarda cidden takıp çıkarmak zor oluyor. aynanın karşısında yarım saat gözünü oyuyorsun. alışınca inanılmaz rahat ama. bam güm takıp çıkarıyosun. tavsiye ederim.
  • cilgin fantezilerin adami  (15.01.13 18:29:27) 
doktora gidin. lens numaralarınızı alın. siparişinizi "lensci.com"'dan verin. yedi senedir lens kullanıyorum. son dört senedir alışverişimi buradan yapıyorum. daha ucuzunu ve daha ilgilisini görmedim.


  • endosperm  (15.01.13 22:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.