[]

Is gorusmesi sonrasi tesekkur maili?

Ben bu olayi biraz gec ogrendim. Bundan bi onceki is gorusmemin sonrasinda istedigim bir is olmasi nedeniyle tesekkur maili attim. Cok iyi gecen bi gorusme sonrasi geri donus olmadi, aradigimda ikinci gorusmelere cagrilmadigimi ogrendim.

Kesin bu mailden dolayi olumsuz degildir tabi de simdi baska bir gorusme icin atmaya tirsiyorum. Normalde guzel bi davranis olmasina ragmen bizde itici mi duruyor acaba? Aslinda fark yaratan bi hareket bence. Siz ne dusunuyorsunuz?


 
ise alinacagin varsa eger, tesekkur maili falan hikaye. fark yaratan tek sey kisiligin ve daha onceki is tecrubelerin. aslinda bu kadar basit.

tesekkur maili fark yaratan bir sey olmadigi gibi asiri istekli, sartlari gereksiz yere zorlayan biri izlenimi de verebiliyor.
  • tdl  (15.01.13 04:30:37) 
görüşme sonrası teşekkür maili atanı da ilk defa duyuyorum. "çok güzel görüştünüz benimle teşekkür ederim. bu kadar kibarlığımdan sonra beni işe alırsınız heralde, eşek değilsiniz ya" anlamı mı çıkıyor nedir

bence fazla gereksiz bir durum.
  • smoothcriminal  (15.01.13 06:02:05) 
yurtdisinda siklikla yapilan ve hos karsilanan bir hareket. ufak bir tesekkur mesaji atmak kendini isverene hatirlatma, isi almaya istekli oldugunu gosterme adina cok faydali. ise alim surecini direk etkilemese de avantaj saglayabiliyor (bana saglamisti en azindan) gerci bizim kulturumuze ozgu indirek iletisimin yogun oldugu, dikkat cekmenin hos karsilanmadigi ice kapanik toplumlarda ayni etkiyi yaratmayabilir.


  • please dont die  (15.01.13 06:36:34) 
mail yerine, görüşmenin sonunda sözlü olarak 3-4 cümleyle teşekkür etmen daha güzel olur bence.


  • brotha b  (15.01.13 09:10:41) 
bazı ciddiyetsiz şirketlerde süreç yavaş işliyor. bu tip geri dönüşler hatırlatma oluyor ve o zaman gelin tekrar görüşelim deyip çağırabiliyorlar.

ama iyi bir firmanın bu tip şeylere reaksiyon vereceğini hiç sanmıyorum.
  • atmosphere  (15.01.13 09:15:25) 
gayet itici ve gereksiz. yurtdışında yapıldığında da hoş karşılanmıyor. onca işin gücün arasında ve mailin içinde böyle mailler direkt olarak yollayanına dahi bakılmadan junk maile postalanıyor ve hatta zaman kaybı olarak görülüyor.


  • kalinixta agapi mou  (15.01.13 10:22:55) 
yurtdisinda itici veya gereksiz goruldugu iddia edilmis. alakasi yok. yuzlerce kariyer sitesi, ise alim uzmani, gazete editoru, kariyer kocu, mezunlar merkezi calisaninin hep bir agizdan yapilmasini onerdigi bir hareket. bazi insanda fark yaratmayabilir. yine de kendi kisisel deneyimlerimizi fact edasiyla koymaktan iyidir.

guides.wsj.com

www.career.vt.edu

money.usnews.com
  • please dont die  (15.01.13 20:30:33) 
benim yapma gereği duymadığım bir şey, işe alınacağın varsa alınırsın zaten bence.

yurtdışında da sıklıkla yapıldığını düşünmüyorum, hiç karşılaşmadım böyle bir şeyle (ingiltere için konuşuyorum).
  • slackerbitch  (15.01.13 22:39:35 ~ 22:40:04) 
bizzat deneyimler ve dirsek temasında olduğum diğer şirket çalışanlarının pratikte uyguladıklarını baz alarak yazdım. (ingiltere)
gazete, blog, dergi vs gibi yayınları baz alarak isteyen istediği şekilde başvurabilir, kimse karışmıyor.
pratik hayat dinamikleriyle önerilen biçimler-davranışlar farklılık gösterebilir.
  • kalinixta agapi mou  (16.01.13 14:04:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.