[]

front-end developer

selamlar herkese, front-end developer olmak için illa mektepli mi olmak gerekir, hoş bunu öğreten bir eğitim sistemi henüz görmedim ben, necidir bu adamlar ? genel bir meslek olarak kabul edildi mi ? cidden haberim yok, şu anda ilerleme planımda sanki bu doğrultuda gidiyorum, keyif de aldım, zevkli iş, ben bu sıfatı kazanmak için neler yapabilirim daha fazla ?




 
dijital işlerde pek de mühim değil mektepli olmak. dediğin gibi nokta atışı yapan eğitim programları yok zaten. yeni yeni birkaç özel üniversite sertifika programı ya da bölüm açıyor ama asıl önmeli olan senin neler yapabidiğin, diploman sertifikan falan değil.

html, css, javascript ve jquery'de ustalaşman gerekiyor diye biliyorum. psd halindeki tasarımı parçalayıp koda dökebilmelisin. gerçi zaman zaman bölünmüş halde gelen tasarımı koda dökmen de isteniyor iş bölümüne göre ama en azından kendin bölebilecek kadar bilsen iyi olur. html5 ve css3 standartlarını da kapmalısın. olabildiğince temiz yazmaya gayret et. w3 standartlarına uygun yazmaya çabala.

evet bir meslek olarak kabul edilir, yani şirketler "front-end developer aranıyor" tarzı ilanlar verir gayet de. istersen özelden 2-3 site atarım bu tür iş ilanları bulabileceğin.
  • hjarteblod  (10.01.13 11:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.