[]

Girişimcilik

Merhaba arkadaşlar düşünün ki bir fikriniz var çok tutacağına inanıyorsunuz. Bu proje kimlere sunulabilir? En önemlisi nasıl sunulur ? Kağıda geçirirken izlenmesi gereken bir taslak var mı? Taslağı bulmama yardımcı olursanız sevinirim.




 
Öyle bi ülkede yaşıyoruz ki, herkesin fikri var. Fikir, iyi uygulanmadığı sürece herhangi bir değere sahip değil. O yüzden o fikri uygulayacak donanımı edinmeye bakın, atıyorum web sitesi ise biraz ucundan bi programlama öğrenin, daha sonra çevre edinmeye bak. Teknogirişim ve benzeri hibe programlarına katıl.


  • roket adam  (07.01.13 19:56:42) 
hömmm

önce bir kosgeb proje yazım kursu mu semineri mi ne var ona kabul almalısınız. her şehirde var mı bilmiyorum ama vardır diye tahmin ediyorum. önce fikrinizi beyan ederek akıllı mantıklı bulunursanız kabul alıyorsunuz. sonra bir müddet size proje yazım dersi veriyorlar. sonra siz projenizi öğrendiklerinize göre yazıyorsunuz. sonra projeniz uzmanlarca, ki bu uzmanlar üniversite hocalarıdır, değerlendiriliyor. bi anlamda onlara savunma yapıyorsunuz. hocalardan da kabul alırsanız size yüzde bilmem kaçı hibe yüzde bilmem kaçı 10 yıl vadeli sıfır faiz kredi veriyorlar. fikrinizi hayata geçiriyorsunuz.

evet böyle işliyor sistem.

bu şekilde mersine boya fabrikası açan arkadaşım var.
  • cecilia  (07.01.13 19:58:03) 
Peki herhangi bir taslak metin var mı?


  • spektrum9000  (07.01.13 20:04:16) 
www.kosgeb.gov.tr

şurayı biraz kurcalarsak kesin vardır gibime geliyor
  • cecilia  (07.01.13 20:07:27) 
senin işi hayata geçirmen gerekir.en azından şurada deneme amaçlı şunu yaptık
satışımız şuydu.
şu kadar zamanda satıldı.
şu kadar kâr ettik/kâr oranı.
malı şu şekilde geliştirebiliriz gibi cümleler.
parayı neden istediğine dair net bir açıklama.
bu girişim fikriyle ilk etapta ne amaçlıyosun,açık net bir hedef.
  • error522  (07.01.13 20:17:37) 
Tübitak 1512, 1507; Kosgeb Girişimcilik, Ar-Ge inovasyon, kalkınma ajansları vs.. Bunlara bakın, kendi durumunuza uygun olanları araştırın.

Proje yazma işine gelince. Fikir ile proje ayrı şeylerdir, önce bunun ayırdında olmak lazım. Başvurduğunuz yerlere fikrinizi değil onu hayata geçirecek projenizi sunmanız lazım.

Sunacağınız dökümanda proje çıktınızı çok basit ve sade bir dille anlatın. Bunun ne işe yarayacağını bir iki paragrafla açıklayın. Devam eden sayfalarda teknik detaylara girersiniz ama belki de projenizi ilk olarak teknik konulardan hiç anlamayan bir memur okuyacak, onun anlayabileceği bir seviyede giriş yapın.

Projenizin kime hitap edeceğine iyi karar verin. Yani 'çok güze bir şey bu, herkes alır bunu' diye birşey yok. Hangi sektöre ve hangi kullanıcıya hitap edeceğini iyi düşünün. Çünkü buna göre bir pazar araştırması yapmanız da gerekecek.

Yaptığınız çalışmayla ilgili patentleri araştırın. Bir kurula çıktığınızda karşınıza bununla ilgili bir akademisyen çıktığında önünüze patentlerle gelebilir. Eğer fikriniz mevcut bir ürüne yahut sürece bir iyileştirme getiriyorsa bunun üzerine gidin, mevcut ürünlerle kıyas yapın.

Projenin ne kadar sürede ne gibi bir kadroyla kaç liraya malolacağını iyi analiz edin ve bir proje takvimi çıkarın. Adam-süre- iş ilişkisini iyi kurun. Bu takvimde de esnek olmaya çalışın.

Projede bir pozisyonda bizzat görev alın. Örneği bir hardware sistem geliştirme fikriniz var ama hiç bir bilginiz yok, bir kaç yazılımcı bir kaç makinacı ve birkaç elektronikçi tutup onlara iş yaptırmak istiyorsunuz... Bu iş sakat, girişeceğiniz konuda bilginiz ve katkınız olsun. Zira siz yatırımcı değil girişimcisiniz. Aksi taktirde hiç de güven vermezsiniz karşıya, projenin gerçeklenebileceğini ne ıspatlayabilir ne de bu konuda karşı tarafı ikna edebilirsiniz.

Aklıma gelenler bunlardı.

Özelden mail adresinizi yazarsanız yarın uygun bir saatte bir kaç proje metni atarım, kurumların ne gibi proje metinleri istediklerini görürsünüz.

Bir de ceilia'nın söylediği kosgeb programlarını araştırın.
  • johan sebastian  (07.01.13 21:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.