[]

avrupa'da dinin %5 oranla en önemsiz değer olması

Surada bahsedilmis:

m.eksisozluk.com

Bu nasil mumkun? hani avrupa'nin bilmem kaci dindardi, hristiyanlar topluluguydu? Adamlar onemsememis bile dini. O yuzde %5 de eminim turkiye'dir :/

 
dini önemsemediklerini göstermiyor, 'avrupalıların bir değeri' olarak bakıldığında dini alt sıralarda görüyorlar. bizde de aynısı olması gerekirken, inanılmaz bir tarihimiz olduğu halde arap mitolojisi etkisi altında kalıyoruz, orta doğunun cahil devletlerinden kültürel olarak fazla etkileniyoruz.


  • roket adam  (05.01.13 19:23:43) 
evet önemsemiyorlar zaten. avrupa'nın bilmem kaçı dindardıyı nerde duydun? türkiye'nin yüzde 99'u müslüman gibi bir şey. kağıt üzerinde yani.


  • baldur  (05.01.13 19:24:40) 
free düşün.

ordan çıkan sonucu örnek üzerinde şöyle yorumlayabilirsin:
bir yerde çalışıyorsun 3 kişi senden yardım istedi ya da senden iş istedi, hangisine yardım ederdin?
insan haklarına saygılı olana mı? barışçıl olana mı? hoşgörülü olana mı?

yoksa seninle aynı dinde olana mı?

bizim ülkemizde bu son sorunun cevabı belli. yazdıklarım karmaşık gibi gözükse de amma ve lakinki değildir
  • dieselsingle2  (05.01.13 19:26:27) 
Roket adam, Baldur e baslikta yazanlar oyle demiyor.

Anket carpik, avrupa islamlasiyor, yalan bunlar vs.gibi bir suru sey soylenmis. Okuyan bunlara inanacak, oraya da yazsaniz ya?
  • gadanallah  (05.01.13 19:28:04) 
müslümanım, bana da sorsalar en önemli 3 değeri ben de dini son şık olarak söylerim.

adam müslüman diye "insan hakları %43insan hayatına saygı %43barış %4demokrasi%28bireysel özgürlük %23adalet %21eşitlik %20" bu kavramlara sahip olacak mı? müslüman diye adaletli ve eşit davranacak mı?

eğer düzgün müslüman(?) bir ülke olsa idik ilk seçeneğim din olurdu. ama şu şartlar altında mümkün değil

edit:
crown +1
"Dindar olmakla dini hayatinin merkezine koymak farkli seyler."
  • dieselsingle2  (05.01.13 19:29:27 ~ 19:31:10) 
Dindar olmakla dini hayatinin merkezine koymak farkli seyler. Bir arastirma okumustum, Turkiye'de kendinizi 3 kelime ile tanimlayin denildiginde "Turkum, Muslumanim, Adanaliyim" (millet, din, memleket) uclusu en yaygin sekilde kullaniliyormus. Dikkat edin, hepsi dogustan gelen, secilmeyen ve kisinin bir katkisini, bireyselligini ya da basarisini icermeyen seyler.


  • crown  (05.01.13 19:29:52) 
Ortadoğu'nun cahil devletlerinden etkilenmek diye bir şey söz konusu bile değil. Türkiye bir Ortadoğu ülkesi. Ya da bir başka deyişle azgelişmiş tipik bir 3.dünya ülkesi. Seçim sizin. Bir sürü saçmalık yerine Wilhelm Reich'ın Dinle Küçük Adam'ı okutulsa okullarda, eminim çok kişiyi kurtarabilirdik. Yazık. Verilen şu seçimlik derslere gel..


  • villeneuve  (05.01.13 19:30:06) 
avrupa zamanında dinden çok çekmiş. rönesans ve reform nerden niye yapıldı? e şimdi en önemsiz değer olması gayet normal


  • dieselsingle2  (05.01.13 19:32:51 ~ 19:33:25) 
adamlar dini, genellikle siyasi ve ekonomik çıkar odaklı kullanıyorlar


  • secilmis uye  (05.01.13 19:33:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.