[]

ne yapayım?

arkadaşım yok, sevgilim yok, dini inancım yok, sevmediğim bir işte çalışıyorum, az para kazanıyorum, birikmiş param yok, oturduğum ev yıkık dökük, evde ısıtma yok. şu an yorgana sarılmış öyle oturuyorum, geleceğe dair hiçbir umudum yok. insana dair hiçbir umudum yok haftalardır telefonum çalmadı dibine kadar yalnızım. şu durumda intihar en doğru yol gibi görünüyor uzatmanın anlamı yok öyle değil mi? ne dersiniz?

edit: hiçbir

edit2: her geçen gün şu zebercet ipnesine dönüşüyorum.

 
afedersin ama intihar etsen nolcak amk? saydığın şeylerin hepsi düzeltilebilecek, telafi edilebilecek şeyler. bize telafi edilemeyecek şeylerle gel lütfen.


  • bilmemkacincinick  (29.12.12 23:15:16 ~ 23:15:30) 
ileriden umut ışığı göremiyorsan geriye doğru git.elbet kaçırdığın bir nokta vardır.orada oyalan ve güneş ışığını gör.sonuçta hepimizin suratına güneş ışığı vurmuyor her gün.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (29.12.12 23:16:08) 
herkesin hayatı çok güzel,bi senin ki kötü.ne intiharı ya?hakkaten ekşi duyuruya bi haller oldu.


  • rock n roll  (29.12.12 23:17:41) 
hayatta herkesin makul bi amacı olmalı. bi amaç edin ve her ne kadar başarması zor da olsa elinden geleni yap başarmak için. bununla meşgulken bu tip soruları sormaya vaktin olmaz.


  • gudumlu anne terligi  (29.12.12 23:17:58) 
Belki hayatını yaşamaya değdirecek birşeyler görmemişsindir, kendine biraz şans ver.


  • juusto  (29.12.12 23:20:28) 
arkadaş şu geyiği bırakın artık ya senden daha kötü durumda binlerce insan var hiç intihar geyiği yaptıklarını görmedim.

kim var lan diyenler için otelde bir tane şef var adamın 4.evladı var. 2.si kanser hastası 1.tanesi otistik. 1.tane sağlam var oda manyağa bağlamış adam her gün ölü gibi geliyor amma azimle çalışıyor iyi olacak bak gör iyileşecekler diyor her gün böyle bu adam intihar geyiği yapmıyorsa lütfen mücadele etmek nedir öğren.

çocuklar ölecek kurtulma şansları yok.
  • zenigt  (29.12.12 23:21:58) 
intihardan once sansini baska seylerle deneyebilirsin. mesela bazi insanlarin hep yapmak istedikleri seyler olur ve cesaret edemezler. eger intihari aklindan geciriyorsan en dibe yakinsin demektir. yani hayatindan baska kaybedecek birseyin yoksa neden baska seyler denemiyorsun? Mesela oncelikle daha iyi bir is bulmaya calisabilirsin, daha sonra kiz arkadas. Belki hep yapmak istediğin ama egitimini almadigin bir meslek vardir. O ise gir. Belki bir kiz vardir hoslandigin ama hic acilamadigin, ona acil. Ya da en cok ozendigin hayat nasil bir hayat onu belirle ve o hayata erismek icin caba sarfet.


  • perkele  (29.12.12 23:28:32) 
sosyalizme yönel. sosyalizm gibi onurlu bir ideoloji için mücadele et. git sosyalist bir parti ya da derneğe katıl. alanlara çıkıp hak arama mücadelesi ver. öfkeni alanlarda sisteme karşı sesini yükselterek göster. toplumcu gerçekçi film ve kitaplar oku. yolun açık olsun yoldaş:)


  • yokumbenburda  (29.12.12 23:30:50) 
yaptığın şımarıklık derim.
hepsinin çözümü sende, kimse gelip bunları senin için düzeltmeyecek. kendi kendine düzelecen.

  • goldentitan  (29.12.12 23:45:35) 
şu anda ben de senden öyle çok farklı durumda değilim. evin sıcaklığı 10 - 16 derece arasında değişiyor. 16'nın üzerinde oh, ısındı diyorum. stres yaratacak başka konular da var, ama açıkçası en kötü günlerim değil bile bunlar.
hayat insanın karşısına olmadık şeyler çıkarabiliyor, nihayetinde bir süre sonra bunlar atlatılıyor, başka sorunlar çıkıyor.
böyle bir durumda bir şeyler üretmeyi dene, bir şey yaptığını gör.
ben çeviriye böyle başlamıştım mesela.
  • yalnux  (29.12.12 23:49:35) 
ben de siyaseti onerecektim valla :) illegal orgutlerden uzak dur, ileride kaldiramayacagin gorevler yuklenmeni isteyebilirler. illegal olduklari icin, bir kere girdikten sonra bir daha cikman da zor olur. ki, ben olsam, ben de arama alip her turlu sirrimi paylastigim adamin ayrilmasina kolay kolay izin vermezdim. o yuzden, legal platformda, seni boyle umutsuz hale dusuren sisteme karsi mucadeleye baslayabilirsin. "arkadasim yok" diyorsun, arkadas edinirsin. "gelecege dair umudum yok" diyorsun, umudun ve ve bir amacin olur. "telefonum calmiyor" diyorsun, arayanin soranin, seni destek olmaya cagiranin, sana zor gunlerinde destek olanin olur.


  • anamuhalefet  (29.12.12 23:50:21) 
şu dünyada hiç bir şey yoksa bile her zaman umut var. yarın milli piyango bile çıkabilir sana. bu bir gerçek.

ancak intihar edince bu dünyada olmayacaksın. sonsuz karanlık vs umut.

seçimini yap.
  • mea maxima culpa  (29.12.12 23:56:28) 
www.youtube.com bunu izle


  • mr fusion  (29.12.12 23:59:07) 
çare: the pursuit of happyness.


  • sorular sorular aklımdaki sorular  (30.12.12 00:02:40) 
ailen yok mu? kardeşin, annen, baban?


  • [silinmiş]  (30.12.12 00:05:11) 
@douchebag yok.


  • sifirin altinda  (30.12.12 00:12:22) 
Hickimsen mi yok?


  • gereksiz yercekimi  (30.12.12 00:55:29) 
@gereksiz yercekimi yok.


  • sifirin altinda  (30.12.12 01:27:44) 
Sıkma canını bazen hayatinda kimsenin olmamasini istiyorsun rahat birakmiyorlar diyip sacmalarmisim. Yukarida arkadaslar önerilerde bulunmus faydalanabilirsin. Bugun cocuk gelisimi okuyan oda arkadasim engelliler okuluna staja gitti. O cocuklarin halini anlatti ayrica ogretmenlerinin cocuklari nasil dovdugunu ve o cocuklarin disarida bekleyen ailelerine sikayette bulunamamalarini... Asil caresizlik bu bence. Sen onlardan daha kotu halde degilsin biraz umitvar olmalisin. Herkes mutluluktan catlamiyor bi sekilde hayatinin degisecegini umut ediyor. David J. Schwartz‘in kitabi var adi: Buyuk dusunmenin buyusu. Bu kitabi okumayi sevmeyen herseyden bunalan kardesime psikolog verdi kardesim suanda sabiha gokcen havaalaninda calisiyor ve isinden hayatindan cok memnun. Bu kitabi okumani tavsiye ederim :)


  • gereksiz yercekimi  (30.12.12 01:47:00) 
en azından işin varmış. Benim o da yok. Ama intihar etmeyi hiç düşünmedim


  • beltedmanatee  (30.12.12 02:12:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.