[]

Sifreli windows kullanici dosyalarina erisim? (çözüldü)

Bilgisayarin kendi diskinde windows kurulu, arkadasin windows kurulu diskini de taktim(slave), normal acildi. Arkadasin diskindeki dosyalari goruyor ama acmiyor, erisim engellendi diyor. Windows kullanicisinin sifreli olmasi yuzunden diye dusunuyorum, sifreyi biliyoruz, ancak sifre falan sormuyor kafadan erisim engellendi diyor. Backtrack ile belki acarim dedim ama acmak istedigimiz klasoru gostermedi bile, dosyalar arkadasa lazim, Nasil acabiliriz o klasorleri?

Not: Turkce karakter olmamasinin sebebi backtracktir, belki backtrakli bir cozum cikar diye kapatmadim...


 
xp'yi yeniden yükler gibi yapıp kurtardan girdiğinde şifreyi gir diyor sana, ancak onunla uğraşmana gerek yok. xp şifre kırıcı programlar var, google'da arat ve indir, cd'ye yaz bilgisayarını onunla aç, cd otomatik devreye girecek, kırmak istediğin kullanıcı adını seç ve işlem tamam. onun dışında linux altında şifreli windows kullanıcılarına ulaşman mümkün.

www.ubuntu.com
şuradan indirebilirsin ubuntu.
  • abtash  (05.01.09 00:07:13) 
bilgisayar benim windows ile acilmakta, kurtarmayi ya da kirmayi denesem benimkine bir sey olmaz degil mi?(benimki sifreli degil)
backtrack de linux o neden gostermedi?

  • late viper  (05.01.09 00:25:04) 
kullanıcı encryption yapmıştır dosyalarına , mümkünatı yokki açasın , eğer domain üzerindeki bir bilgisayar ise ancak domain administrator veya kullanıcı login olacakki dosyalar diğer pc ler üzerinde görülebilsin , ? dosyalar yeşil renkte görünüyorsa encryption açık demektir. sahip olan kullanıcı encryption'a kaldırmalı


  • hakanguzen  (05.01.09 00:35:33) 
active password changer ile boot cd olusturarak, sistem uzerinde kayitli sifreleri kolayca silebilirsiniz. böylelikle o dosyalara kolayca erisebilirsiniz diye tahmin etmekteyim.

*sifresini resetleyeceginiz hdd'yi master olarak takmaniz daha iyi olur.
  • trimpot  (05.01.09 00:44:38) 
sorun daha büyük galiba, diski master takınca windows düzgün kapatılmadı falan filan, güvenli mod, olağan başlasın seçmeli ekranı geliyor ancak ne seçersem seçeyim, bilgisayar yeniden başlıyor. Zaten arkadaştan alma nedeni buydu aynısını onda da yapıyordu. Bende deneyelim dedik, olmadı. slave bağlayınca da klasörleri gösterse de açmıyor, nasıl olacak anlamadım. Bir de bilgisayarım penceresinde sürücüler c, d, e diye yazılıdır ve hepsinin yazı rengi siyahtır ya bu diskin adı mavi şekilde yazılı. Neden olur bu?


  • late viper  (05.01.09 05:01:01 ~ 05:03:35) 
çözümler yukarıda yazılı, sana sadece uygulamak kalıyor, bir adet ubuntu cd'si indir, linux altında şifreli windows dosyalarına ulaşman mümkün oradan halledebilirsin. ayrıca active password changer'i indirip cd'ye yazdırıp yeniden başlattığında şifreyi kaldırman mümkün, bu işlemler senin mevcut işletim sistemini etkilemez.


  • abtash  (05.01.09 09:22:52) 
hiren's
ultimate boot cd
bir tane de adını hatırlamadığım bir cd var.
zaten sözlükte bir birlerinin başlıkları altında bkz'ları var.
bunları internetten indirip cd'ye yazıyoruz ve bilgisayarı bunlardan biriyle açıyoruz. hepsi her zaman işe yarayamayabilir ancak ben en son defasında hiren's ile çözdüm problemi.
bu cd'ler ile boot ettikten sonra iki çözüm yolu denenebilir. ya cd'lerin açılış menülerinde (genelde ilk sırada bulunan) dosya yöneticilerinden biriyle dosyaları kopyalarsınız. tabii şifre konusu böylelikle çözülmeyebilir.
ya da arkadaşının diskindeki windows'un admin şifresini sıfırlarsın/değiştirirsin ve daha sonrasında o diskteki windows ile bilgisayarı açıp o dosyalara erişim izni elde edersin. kesin çözüm.
  • co2s2  (05.01.09 12:12:13) 
Yanıtlayan herkese teşekkürler, 600 küsür mb ubuntu indirme derdinden kurtaran hiren's bootcd ise ayrı teşekkürü hak ediyor.
Nasıl çözüldüğünü de yazayım; hiren's bootcd 9.7 indirdim, cd'ye yaktım, sorunlu diski master bağladım, cd'den boot ettim, bootcd menüsüne girdim bir "off çektim" zira bir sürü program var ve hangisi derdime derman bilmiyordum. Çıktım ve sormak için buraya döndüm ancak duyuru da cortladığından sap gibi kaldım("Sunucudan kaynaklanan bir hatadan dolayi eksi duyuru su anda hizmet verememektedir." diyordu). Tekrar bootcd ile açtım "madem mini xp seçeneğine bir bakayım" dedim. Hoop sabit diski gören bir xp açıldı, bütün klasörleri de açıyordu. Gerekli dosyaları yedekledim, çıktım. Arkadaşın hayır duasını aldım, aynısını ben de size ettim...

  • late viper  (05.01.09 16:31:55 ~ 16:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.