[]

Formasyon hakkında.

Önlisans Bilgisayar programcılığı bitirilmesinin ardından açıköğretim ya da herhangi bir lisans bölümünün okunmasıyla pedagojik formasyon alma gibi bir ihtimal var mıdır?

Branş: Bilgisayar öğretmenliği.


 
Bu memlekette her şey mümkündür ama şimdilik tezsiz yüksek lisans şeklinde veriyorlar formasyonu ve o programa kayıt olmak için de o bölümle alakalı bir yerden mezunluk lazım yamuluyosam düzeltin. ya da eğitim(teknik eğitim de dahil) fakültelerinin zibil gibi bilgisayar ve bişey bişey öğretmenliği bölümleri var . yıllarını heba etmeden dikey geçiş sınavıyla hedefine ulaşabilirsin.


  • bilgisayar ogretmeni  (04.01.09 18:40:23) 
pedagojik formasyon için 4 yıllık fakülte mezunu olmanız gerekir. ancak "bilgisayar öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı" açan üniversite var mı emin değilim. varsa da hangi bölümleri kabul ediyorlar bilmiyorum.

bunun için üniversitelerin teknik eğitim akülteleriyle iletişime geçin bence.
  • lancelot du lac  (04.01.09 21:11:09) 
Soruda kavram karmaşası var sanıyorum. "Branş: bilgisayar öğretmenliği" kısmı kafamı karıştırdı.

Ancak bil. prog. bölümü mezunları açıköğretimde sadece iktisat veya işletme bölümüne devam edebilirler. Bir yılı lisans öğrenimine hazırlık olmak üzere 3 yılda lisans mezunu olunabilir. İktisat veya işletme mezunu biri de bilgisayar öğretmeni olamaz haliyle.

Kimlerin öğretmen olabileceğiyle ilgili 119 sayılı Talim Terbiye Kurulu kararına ekli tabloyu ttkb.meb.gov.tr adresinden görebilirsiniz. görüldüğü gibi bilgisayar öğretmeni olabilmek için içinde "bilgisayar" ifadesi bulunan bir lisans bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

Kararın kendisini de şu adresten görebilirsiniz: ttkb.meb.gov.tr

Kararın 7. maddesinde de görüleceği üzere eğitim fakültesi mezunu olmayan ancak öğretmen olarak atanabilecek kişilerin mutlaka formasyon almaları gerekmektedir.

Bil. Prog. mezunu birinin öğretmen olabilmesi için en kısa yol sayın bilgisayar öğretmeni'nin de belirttiği gibi dikey geçiş sınavı yoluyla eğitim fakültesine yerleşmek ve okumaktır. Diğer yollar çok uzundur.

Ama şunu yapabilirler, halk eğitim merkezlerinde bilgisayar kurslarında usta öğretici olarak görev yapabilirler. Ancak bu durumda sadece girdilkleri ders saati kadar ek ders ücreti alabilirler ve eski adıyla SSK'ya tabi olurlar.
  • 44  (04.01.09 21:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.