[]

cee-eee yapınca ağlayan bebek

abicim anlam veremiyorum. bende mi anormallik var, oğlum mu beni sevmiyor nedir yahu valla gücüme gidiyor.

oğlum 5 aylık. okuduğumuz bütün bebek gelişimi kitaplarında cee-eee (ellerle yüzü kapatıp cee-eee diyerek açma) çocuğun hem eğlenmesi hem öğrenmesi için güzel bir oyun olduğu söyleniyor bunun. lakin arkadaş ben oğluma ne zaman bunu yapsam önce kaşlar küçük emrah oluyor, alt dudak dışarıya bükülüp süper tatlı bir ifade alıyor ve arkasından viaaaa diye ağlıyor lan. babasından korkacak, psikolojisi bozulacak diye korkuyorum. annesi yapınca gülüyor. ben ellerimi kapatmadan bile yüzüne bakıp ceee-eee diyince bile aynısı hep. yaşıt başka bebeklere yapıp kıkır kıkır güldürdüm. benim sıpa ağlıyor babasına. ha onun dışında muhabbetimiz pek iyi. gülüyoruz, agu gugu konuşuyoruz, mutluyuz, o mutluluk anında bi cee-eee diyim anında dudak bükülüyor. problem ne olabilir sizce? valla üzülüyorum yaa.


 
"cee-eee"lerken fazla bağırmak, birden-çok aniden yapmak, vurgunun yeri ve zamanında bi sıkıntı olabilir mi?


  • halanne  (24.12.12 14:37:00) 
kendinizi kaptırıp heyecan yapıyorsunuzdur. Çocuk o heyecanı ceee değil de bööö olarak algılıyordur.


  • SiyamkedisiZorro  (24.12.12 14:38:02) 
olabilir. zaten aklımıza ilk o geldi. eşim dedi ellerini çok hızlı açıyorsun. yavaş açtım yine yaptı. ellerimle hiç yüzümü kapamadım, sadece cee-eee dedim, yine yaptı. sesimin tonunu mu sevmiyor acaba, çünkü sesimi inceltiyorum, ince bir tonda söylüyorum, ondan mı korkuyor acaba dedim ama kalın normal sesimle yaptım, yine yaptı. belki aradan fazla vakit geçmeden yaptım. tekrar bi denemem lazım mutluyken. ama denemeye de korkar oldum yine ağlarsa hakikaten babasından korkacak diye.


  • kibritsuyu  (24.12.12 14:40:07 ~ 15.07.13 17:11:34) 
yakışmıyordur belki sana cee eee yapmak hemen öyle üzülme. ne sebeple sevmediğine yoğunlaşmaktansa, neleri sevdiğine yoğunlaş bence. madem cee eee sevmiyor sen de uçak yap havada hoplat falan. hem akıllı çocukmuş ne o öyle ceee diyince erkek adam güler miymiş hiç. kızlara yapın bunları :) aslanım ege yürü be


  • neira  (24.12.12 14:40:30) 
la dur daha. çocuk 1-2 yaşında falan cee eee ye güler.
bu yaşta abartılı olarak yapılan her hareket çocuğa ters gelebilir.

  • enkolaykullaniciadi  (24.12.12 14:41:36) 
"pickabu" de istersen bir de.

www.youtube.com
  • [silinmiş]  (24.12.12 14:42:37) 
ahah ce eee diyorum sanarak çe eee diyo olma sakın? ç sesinden korkuyodur belki.


  • ari maya  (24.12.12 14:47:29) 
bebekler belli bir yaşa gelene kadar sadece surat ifadelerine dikkat edebilirler. yani ce-ee dediğinizde yüzünüzde kızgın, korkutucu bir ifade varsa bebek onu kötü bir şey olarak algılar. buna seni ısırırım derken kaşlarını çatan bir insan örnek verilebilir. bu nedenle ce-ee deyip ellerinizi çektikten sonra yüzünüzde mutlu, gülümseyen bir ifade olmalı. aksi takdirde çocuk espriyi anlamayacaktır.


  • empati kuramayan psikolog  (24.12.12 14:50:59) 
yok canım cee-ee yaparken surat asılır mı, tabii ki gülüyorum ama çok şapşal gülüyorsam belki ona sinir oluyor da olabilir. ama yüzümün ifadesinden ziyade sesimden rahatsız olduğunu düşünüyorum. çee-ee diyor olamam çünkü bee-eee mee-eee a-aaa diye değişik harfler de denedim.

şimdi sözlükte de okudum, kitaplarda da aynısı yazıyor. bebeklerde nesne sürekliliği kavramı mevcut değil. yani yüzümü kapatınca benim hala orada olduğumu bilemiyor, ellerimi açıp görünce seviniyor. bunda bir sıkıntı olmamalı. çünkü akşam işten dönünce de beni görünce seviniyor, gülüyor. 8-10 aylıkken bu yeti kazanılıyor. onun için 1-2 yaşında falan bu oyunu yapmak anlamsız, elini de kapatsan senin hala orada olduğunun farkında oluyor. o yüzden zamanı geçmiş oluyor. oyunun tam zamanı. dur bugün bi de hiç ses çıkarmadan elimi kapatıp açayım. çünkü dediğim gibi hiç elimi kapatmadan cee-ee diyince de ağlıyor. muhtemelen sesimde, tonlamamda bi problem var.
  • kibritsuyu  (24.12.12 14:57:28 ~ 15:01:11) 
aklıma gelen ilk video :)

www.youtube.com
  • oziloz  (24.12.12 14:59:46) 
evet bu sabah yine gayet mutluyken yüzümü kapatıp cee-ee demeden, hatta hiç ses çıkarmadan açtım, ağlamadı. birkaç sefer farklı zamanlarda, elimle ve yastıkla kapatarak denedim, ağlamadı. ama gülmedi de. şaşkın şaşkın yüzüme baktı sadece. olsun, hoşuna gitmemiş veya anlam verememiş olabilir, en azından ağlamadı. demek ki problem, çıkardığım sesmiş.


  • kibritsuyu  (25.12.12 13:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.