[]

odayı ısıtma problemi

şimdi benim oda acayip soğuk oluyor. dış cephe zemin kat oda ufak aslında. ufo yaktım geçen sene çok pahalıya geldi. ufoya alternatif sadece bi odayı ısıtabilecek potansiyelde bana ucuza malolacak bi ısıtıcı önerir misiniz?




 
oda nemli mi? nemliyse önce o nemden kurtulman gerekiyor hocam. oda ufaksa elektirikli ısıtıcıyı da ufak tutmak lazım.


  • tuzumkuru  (13.12.12 00:04:41) 
Migroslarda falan kolayca bulabileceğin soğuk ve sıcak hava üfleyen fanlar var. 20-30 tl civarı. tahmin edilmeyecek kadar iyi ısıtır.
ayrıca ufo yakıyor, bu fanlar mis gibi sıcacık..

  • su olsam ates olsam  (13.12.12 00:08:12) 
odada sanırım nem var. ama ufak oda diye çabuk ısınacağını düşünmeyin çünkü ısınmıyor. bir de petek gibi elektrikle çalışan içinde su olan bi ısıtıcı vardı sizce o avantajlı olur mu?

@su olsam ates olsam
hocam o dediğin şeyin markası fln nedir her migrosta bulunur mu acaba?
  • alexsandro de souza  (13.12.12 00:23:27) 
hele bu soğuklarda kesin vardır Migros ta..Premier marka oluyor genelde.
işte böyle bir şey:
www.google.com.tr
  • su olsam ates olsam  (13.12.12 00:29:21) 
resistanslı elektrikli ısıtıcıların (petek, ufo, fanlı ısıtıcı vs.) aşağı yukarı harcadığı enerjiye göre verdiği ısı aynıdır.

bunun tek alternatifi ısı pompası mantığı ile çalışan klimadır. resistanslı ısıtıcıya göre standart rotary klima ısıtmada 2-3 kat inverter klime 4-5 kat daha verimlidir.

basit ısıtıcıda faturayı azaltmanın tek yolu izolasyon, nemi azaltmak ve konforlu olnunabilen en düşük ısıya ayarlamak.
  • orpheus  (13.12.12 00:29:48) 
sinbo 3302 ısıtıcı fan, olumune isitir odayi :)


  • she was my baby  (13.12.12 00:32:19) 
@orpheus
söylediğin alternatif sanırım kısa vadede uygulayabileceğim bi yöntem malesef değil. ama verdiğin bilgi için teşekkürler :)

sıcak hava üfleyen fanlar mantıklı gibi geldi ama boyutu kafamı karıştırdı. ısıtabilecek mi acaba :) çünkü gayet makul boyuttaki ufo bile ısıtmıyor odayı. size odayı nasıl anlatsam bilemedim ama dışarısından en fazla 1-2 derece daha sıcaktır oda. o derece :)
  • alexsandro de souza  (13.12.12 00:49:12) 
Geçici bir süreliğine yurtdışındayım. Merkezi ısıtması olan bir yerde kalıyorum ve kaloriferleri geç yakacaklarını söylediler sorduğumda. Ben de gittim bu ufak fanlardan aldım(kaldığım yerde elektriği ödemiyorum). Şu anda bile hala yakmaktayım. Geceleri soğuk oluyor kalorifer olmasına karşın. Fanı 5 dk çalıştırınca oda hemen ısınıyor. Kaloriferim yanmıyorken az kahrımı çekmedi :)


  • kekremsinarkoleptik  (13.12.12 00:58:58) 
eyvallah. o zaman en kısa zamanda şu ufak fanlardan edineyim.


  • alexsandro de souza  (13.12.12 11:34:25) 
fanlar daha çok elektirik yakar diye söylentiler var. ve o nemden kurtulamazsan zor ısınmaya devam eder. nem için 20 küsür liraya nem toplayan kimyasallı zımbırtılar var belki işe yarar ama nemin kaynağını yok edebilmek daha iyi olur her zaman(zemin katta oturduğundan ev kiraysa taşın derim asdasdada):


  • tuzumkuru  (14.12.12 15:05:29 ~ 15:12:13) 
İhlas ın bu sobaları iyi oluyor genelde.
bu quartz sobası var, yıllardır kullanıyoruz.
doğalgazımız olmasına rağmen, hemen ısıtıyor ayakları:)
  • enkolaykullaniciadi  (14.12.12 15:36:38) 
@enkolaykullaniciadi
bende de ufo var zaten ama söndüğü anda soğuyor oda.
@tuzumkuru
ev kendimin. taşınma şansım yok.

nemin kaynağını da nasıl bulabilirim bilemiyorum.
  • alexsandro de souza  (14.12.12 19:51:11) 
hocam nemin kaynağı zemin kat olmasından kaynaklı olabilir. öyleyse evi arada havalandırmaktan başka yapılacak bir şey yok. evi havalandırmak başta soğutsada uzun vadede çok işe yarar. bir de o bahsettiğim kimyasallı zımbırtıdan dene derim.

(para varsa toprak altına bile mantolama)
  • tuzumkuru  (15.12.12 14:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.