[]

Neden çizgiroman okumuyosunuz ki?

Sorum doğal olarak okumayanlara. Bana göre müthiş bir vakit geçirme aracı olan çizgiromanlarla aranızda neden bir mesafe var mesela?




 
bulursam okurum. sevdirecek ortam yok. nerede satılır bilmem. çok para veremem. öyle


  • i ve been mistreated  (11.12.12 22:00:11) 
gidip bir iki kere yeni sayisini aldim. bes dakikada bitti. bu ne lan dedim. bir daha almadim. acayip salak bir olay bence.


  • lorenzen  (11.12.12 22:00:53) 
@lorenzen neyin yeni sayısıydı hacıabi?


  • ruhibirbanyo  (11.12.12 22:02:04) 
the powers muhtesemdi


  • charlotte blanc  (11.12.12 22:02:20) 
pahalı neşriyat.


  • nobetciokur  (11.12.12 22:05:51) 
benim okumama sebebim ben sadece yazıya konsantre oluyorum. bir de genelde beni güldürmesi gibi bir beklentim var ve maalesef yeterince karşılık bulamıyorum ondan.


  • andlee  (11.12.12 22:14:53) 
andlee gülme ihtiyacını karşılayan yazılı roman vesairelerden örnek verir misin? çünkü yazılı kaynaklara gülme amaçlı yaklaşmak pek sık duyduğum bir şey değil daha çok diziye yöneliyor insanlar. böyle düşündüğünde aklına gelen başlıca eserleri yazarsan sevinirim.

bunun dışında ben de okurum çizgi roman seve seve. Japon kültürünün mangaları olsun, DC Comics ve Marvel olsun.. Neil Gaiman'ın Sandman'i olabilir Amerika'dan. Japonya'dan One Piece. (One Piece çok emek istiyor)

İlla ki şimdi para vermek zorunda değilsiniz. Sandman zaten biteli çok oldu One Piece içinse güncel satın alabileceğimiz bir yer yok zaten.
  • mewthree  (11.12.12 22:19:06) 
fiyatı konusunda yorum yapmak doğru değil, gerçekten beni de zorladığı zamanlar oluyor ama "iki bira az içerim, bir şeyler okurum" mantığını yıllar önce hazmettim, onun için kitaba-dergiye verilen paraya acımıyorum artık.

mesela watchmen, v for vendetta gibi tek albümlük serilerle başlayabilirsiniz. 15-20 liraya edinebileceğiniz bu albümler en az bir haftanızı güzel güzel doldurur. onun dışında death note'un mangaları türkçeye çevrildi mesela şimdi, animesini izlemiş olmama rağmen okumak büyük bir zevkti, onlar da pahalı değil, tanesi 7-8 lira... galip tekin öyküleri bir araya getirilmeye başlandı ayrıca, yaratıcılık dozajı izlediğimiz bir çok filmin-dizinin önünde...

kadıköy çarşısındaki burger king'in hemen yanında ufak bir dükkan var, orada çok ucuza çizgiromanlar bulunabiliyor.
  • ruhibirbanyo  (11.12.12 22:23:08 ~ 22:23:43) 
@mewthree yok yazılı kaynaklara genelde öyle yaklaşmıyorum zaten... ama çizgi girince işin içine gülmek istiyorum resim bir tebessüm ettirmeli sonra okuduğum bölüm güldürmeli gibisinden. ama esas sebebim deidğim gibi sadece yazıya odaklanıyorum öyle olunca da romana yöneliyorum. ha bana sorarsan kesinlikle yanlış bir yaklaşım ve çizgi roman vb. okuyamamak hele böyle birşey de spesifik bir şeyin takipçisi olamamak büyük eksiklik.


  • andlee  (11.12.12 22:29:39) 
walking dead okumaktayım. benzerini bulamadım :/


  • unalub  (11.12.12 22:31:44) 
yıllarca fumetti takip etmiş ve ciddi manada para harcamış biri olarak çizgiroman okunmamasının en büyük sebebinin çok pahalı olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum.


  • i am what i am given  (11.12.12 22:42:42) 
pahalı dememin sebebi kitaba para vermeme meselesi değil de önceliklerle ilgiliydi aslında. mesela sandman'i okumayı çok istiyorum ya da scott pilgrim'i, ama sonra diyorum ki başlarsam buna, hepsini okumalıyım. e listemde daha bir sürü kitap var. belki kısa sürede bittiği için çizgiromanlar ya da grafik romanlar böyle hissediyorumdur, kimbilir.


  • nobetciokur  (11.12.12 22:45:08) 
istanbul' da düzenli takip mekanizmasını sağlayacağım bir yer varsa da ben bilmiyorum. İnternetten bu mekanizmayı sağlayacak tüm ücretsiz önerilere açığım.

ne sağcıyım ne solcu işsizim ben işsiz. o yüzden nerde beleş hhohoyt oraya yerleş.
  • Sskywalkeremre  (11.12.12 22:58:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.