[]

Yarı zamanlı çalışan işçinin sgk primi kendisinin ödemesi

Otelde yarı zamanlı çalışan bir arkadaşım var, bazı günler iş var diye çağırılıyor, bazı günler çağırılmıyor. ayda 16 gün çalışırsa tam maaş alıyor, 16 günü geçerse yine 16 günlük maaş alıyor, 16 günün üstüne çalışması diğer aya atılıyor.

sıkıntı şurada, arkadaşım sgk'ya gitmiş ve sgk'dan 16 günlük priminin yatırıldığını, kalan 14 günü de kendisinin ödemesi gerektiği söylenmiş. bu ay ise hiç çalışmamış ancak yine de 1 aylık ful primini kendisi yatırmalıymış.

işverenin işin piçliğine kaçtığını düşünüyorum, sen elimizin altında bulun, biz seni çağırırsak primini öderiz, yoksa kendin yatır diyorlar. bu legal midir? ne yapılabilir? yapılabilir mi?

arkadaşım şimdi işi bırakırsa prim ödemeye devam edecek mi?

bilen, gören haber ederse memnun oluruz.

 
Diğer sorularınızı bilmiyorum ama part time çalışan eleman çalışmadığı zamanın primini öder yani bu normal bir şey.


  • vexations  (10.12.12 21:32:17) 
otelde aynı şekilde çalışmış biri olarak söylüyorum bunları. öncelikle 16 gün diye bir sınırlama yok.30 gün calısırsan yapmak zorunda aksi taktirde sigortalı gözükmediği günler de işyeri - otel - de bir sıkıntı yaşarsa salık durumundan otel'e dava açılabiliyor. zamanında ünlü lüks bir otelde ekstra çalıştıgımdan biliyorum. he ama şu doğru. eğer 8 gün çalıştıysa 8 gün yaparlar 10 çalıştıysa 10. sürekliliğine istiyorsa kendi yatırmalı.


  • fakir nightboy  (10.12.12 21:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.