[]

kopekler icin ecza deposu

Selam hayvansever ahalisi
11 aylik cane corso'm var ve bebek gibi bakmaktayim kendisine, ancak sanirim veterinerden fena halde kazik yemekteyim. her ay bit, pire, kene icin Frontline Plus, her 3 ayda birde ic parazitler icin Drontal aliyorum. Ancak bunlari kutu yerine kilosuna gore adetli sattigi icin kafasina gore fiyat veriyor haliyle. Simdi ben diyorum ki bir ecza deposu falan var midir hayvan ilaclari satan, varsa nerdedir ve tabii ecza depolari boyle herkese satis falan yapiyor mudur? Toptan, perakende falan olmasi onemli degil cunku bu ilaclarin 5 yil raf omru varmis, dolayisiyla cok adetli alabilirim.

Bir de bunun haricinde kopegime Royal Canin veriyorum, bu markayi alip da surdan alirsan daha ucuza gelen diyeniniz var mi?

Tesekkurler

 
ecza deposu sadece o ilacın satışında yetkili kişiye satar diye düşünüyorum.


  • neira  (09.12.12 17:26:39) 
ebay'de drontal ve frontline plus satılıyor.
royal canin ise birçok türk sitesinde satılıyor. tek tek bakmak lazım ama hepsi de veterinerden ucuz olur.

  • kamile necaset  (09.12.12 17:40:09) 
babam inekler için ecza deposundan kendisi ilaç alıyor. depo kargo yapıyor. dediğin gibi veteriner bir hayli gazlayarak veriyor ilaçları.

www.gunesgrup.com
ara bir sor.
  • delidir yakalayin  (09.12.12 19:47:57) 
İlaç depoları size direkt ilaç verebilseydi doktor, eczacı, veteriner hekim, diş hekimi gibi kişilere ihtiyaç olmazdı. ebay de satışı varsa birşey diyemem ancak yaptıklarının çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Siz bu ilaçları uygulatmak için veterinerinize gittiğinizde unutmayın ki köpeğiniz aynı zamanda bir hekim muayenesinden geçiyor.Veteriner Hekim köpeğinizi gözlemliyor,genel bir muayenesini yapıyordur diye düşünüyorum.
Her şehirde veteriner hekimler odasının belirlediği fiyatlar vardır.Ona göre ücret alınır.Ancak bu fiyat taban fiyatlardır. Haksız rekabeti önlemek adına bunun altına inmesinler diyedir.
ilaç uygulamaları sırasında hekim tabiki sizden muayene ücreti talep etmeyecektir. Ancak Veteriner Hekim kontrolünden de geçtiği için bu hastanın yakından takip edilebilmesindendir.
maddi güçlük varsa tabi birşey diyemem. Belki bunu hekiminizle paylaşıp indirim isteyebilirsiniz.
  • mastor  (09.12.12 20:16:26) 
bu dedigim iki sey icin hayir veteriner muayene etmiyor cunku bunlar rutin yapilan seyler. ben veterinere gidip damlasini ve ilaclarini alip eve geliyorum ve kopegime evde yapiyorum bunlari.


  • papalindo  (09.12.12 20:25:00) 
bir köpeğe hele ki mevsim dışında her ay dış parazit uygulamak epey saçma. ne yediğini biliyorsanız iç parazit de aynen. sadece kuru mama yiyen hayvan nerden bulsun paraziti? 3-4 ayda bir kafi bile. neden bu kadar sık kullanıyorsunuz çok ağır ilaçlar bunlar. bugüne kadar hiçbir veterinerden duymadım her ay dış parazit uygulamasını. ilacın etkisi bile en az iki ay zaten.


  • kediebesi  (09.12.12 21:25:54 ~ 21:26:42) 
kopegim bahcede kaliyor diye veterinerin bana soyledigi su her 30 gunde bir, maksimum 45 gunde bir (yaz, kis farketmiyormus) mutlaka dis parazit damlasinin yapilmasi gerekiyormus. kopegim kuru mama yiyor ama acikcasi yuruyuslerimizde de ne kadar engellemeye calissam da bazen yememesi gereken seyleri de yiyor; koyun diskisi gibi...bu yuzden de 3 ayda bir ic parazit haplari vermemi soyledi. veterineri mi degistirsem sizce yanlis mi yapiyorum? :/


  • papalindo  (09.12.12 21:47:00) 
valla bence başka vet den de bir görüş alın bana fazla geldi. benim köpeğim de yaz boyunca, kenelerin ortalıkta cirit attığı yerlerde dışarıda oluyor ve keçi ve bilimum başka hayvanla bir arada. tek damla ile tüm yazı sorunsuz geçiriyoruz. her tür pisliği yer, sen koyun demişsin arttırıyorum kaplumbağayı bile özellikle sıçtırıp da yiyor, ayrıca komşu romanyalılardan mangalda domuz bile yiyor. çocuk bezi bulup tüm içeriğini kapının önüne sıvıyor daha nolsun ya :/ iç parazit de aynı şekilde, yılda maksimum 3 kere veriyorum. ciddi bir sorun yaşamadım hiç. bir tek iğrenç sineğimsi şeyler var onlara damla filan asla kar etmiyor zaten çünkü pek ısırmıyorlar sadece saklanıp yumurtluyolar. onlarla savaşmak zor olabiliyor.


  • kediebesi  (09.12.12 22:58:38 ~ 23:02:50) 
paraziter mücadelede rutin uygulama iç parazit için üç ayda birdir.İç parazit ilaçları üç ayda bir tedavi amacıyla içirilmez, önlem amacıyla içirilir. Özellikle köpekler dış ortamla başka hayvanlarla daha fazla temas ettiklerinden sizin sadece kuru mama vermeniz yeterli olmayabilir. Karprofaji( besin değeri taşımayan maddelerin yenmesi) özellikle yavruluk döneminde merakla beraber yaygındır.Kediler için de aynı durum geçerlidir.Hiç dışarıyla temas etmeyen bir kedi bile eve giren kurt sineğini yemesi sonucu sorun yaşabilir.
Dış parazit ilaçlarının uygulanmasında farklılık olabilir. Sizin yaşadığınız mevsim şartları, bahçeli ev, bahçenize dışarıdan hayvan girmesi, hayvanınızın daha önce rutin olarak pire enfestasyonlarına maruz kalması damlaların uygulanma aralığını değiştirebilir. Bu damlalar yazın ayda bir ya da 1.5 ayda bir, kışın 2 ya da 3 ayda bir kullanılır.

  • mastor  (10.12.12 09:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.