[]

Internet paylasimi

Aynı evde 18Mbps interneti paylasan 3 kisiyiz. Simdi fark ettiginiz uzere bayagi iyi bir hiz sayilir bu. Lakin biz bu interneti bayagi kullaniyoruz, evde oldugumuz her an neredeyse. Ve herkes oyun oynuyor. Sorun su, birimiz oyun oynarken baska biri youtube'a girerse ya da skype'dan ailesiyle konusursa internetten filan inanilmaz lag oluyor.

Biz bu interneti dengeli dagitmak icin ne yapabiliriz? Router'da Qos filan var ama pek fark yaratmiyor. Ek program kurmak, yeni router almak gibi cozumlere acigim. Kullandigim router D-Link DIR 615


 
router alacağınıza bi tane dandik makine toplayın 200-250 liraya, ona modem görevi ve router görevi gördürün. onla her bi boku yersiniz. üstüne server 2008 r2 çakıp.

evde yapıyorum bunu.
  • saiko  (09.12.12 00:57:57) 
dd-wrt diye bir şey var. bir çeşit router arayüzü. bunu router'a yüklüyorsunuz. yani dlinkin kendi firmwarei yerine bunu kuruyorsunuz sonra routera bir sürü özellik geliyor. hız sınırlandırma, upload/download sınırı belirleme, oyun modu falan filan bir sürü. ama biraz karışık. araştırmanız lazım. şanslısınız ki sizin router uyumlu :)

www.dd-wrt.com
  • mr.goodcat  (09.12.12 01:06:30) 
@saiko biraz overkill bir cozum oldu sanki :D

@mrgoodcat bu olay iyiymis yahu. peki bu frimware'i yukledikten sonra direkt hiz sinirlandirma mi yapicaz sadece, cozer mi bu olayi?
  • fortisvita  (09.12.12 01:11:39 ~ 05:47:17) 
siz onu yükleyin. sonra menüleri kurcalayın işte. zaten onu yükledikten sonra router biraz canavara dönüşecek :D


  • mr.goodcat  (09.12.12 01:28:51) 
her routera olmaz o dd-wrt ona uygun router yok gibi bişey türkiyede.

overkill değil de tam ayarında aslında ama know-how lazım yapabilmek için.
  • saiko  (09.12.12 11:45:40) 
elimdeki router uyumlu. Kanada'dayim zaten.


  • fortisvita  (10.12.12 00:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.