[]

türkiye'de kamp

öncelikle iki kişiyiz eskişehir'de yaşıyoruz. ankara ile bağlantımız da vardır.
yapan arkadaşlar, bilen arkadaşlara şunları sormak istiyorum:
-bunun bir prosedürü -izin almak, avcı olmak..vs- var mıdır?
-tehlikesiz, güzel kamp alanları nerelerdir?
-hangi dönemde gidilmesi tavsiye edilir?
-amatör olduğumuzdan 'neden nokta nokta noktayı almadık' dememek için gerekli malzemeler nelerdir?

 
valla benim tavsiyem iğneada ama size uzak. Deniz+orman muhteşem bir doğa şöyle haziran'da bi 10 gün dünyalara bedel..


  • accorbite  (04.12.12 23:39:06) 
Çok ıssız yerlere gidecekseniz izin konusunda bölgenin jandarmasına haber vermek gibi bir best practice söz konusu. Sizin ve sizi tanımayıp huylananların güvenliği için faydalı bir durum.


  • spankenstein  (05.12.12 08:46:22) 
bunların herbiri ayrı başlık arkadaşım.
1- şimdi eskişehirden değil de ankaradan tavsiye verebilirim ki yakın, koymaz size, arabanız vardır. en basiti ankara ışık dağı'dır. kızılcahamam, bolu'da bir sürü yayla vardır, pürenli yaylası, vs sonra ankara'da çamkoru vardır. basit parkurları söylüyorum bu arada ama ılgaz'da da kamp yapacak yerler çoktur. ama (bunların hepsi için geçerli) yanınızda bilen biri olmadan ilk aşamada çok ama çok zorlanırsınız, söyleyeyim. yer konusu için bu işleri yapan ünv toplulukları vardır, ara onları sor de ki kardeş siz nerelere gidiyorasunuz, onlar illa ki bişeyler söyler. bu arada esk'de beşikderesinin o tarafları duymuştum güzel yerler var diye, aklında bulunsun.beypazarı da aklıma gelsi şu anda. ama google'dan bi bakmak lazım, seçenek belirttikten sonra buradan fikir alabilirsin bence, senin için daha kolay olur.
2- kamp için jandarma bölgesindeyseniz izin almanız gerekiyor, o net. nüfuz cüzdanı fotokopinizle halledersiniz. yoksa ciddi problem çıkabilir.
3- kar kampı için kar yağdıktan sonra, bahar kampı için de baharda:) gidilebilir. ama tavsiyem yağmurdan uzak durun. varlık nedeninizi sorgularsınız, hayattan nefret edersiniz. kardan kaçabilirsiniz ama yağmurdan kaçamazsınız. açık alan, saklanacak bir yer yok, çadıra girsen donarsın fln. en berbat kamplar yağmurlu kamplardır.
4- bunun için ayrı siteler var. forumlar var. sadece başlık olarak belirtirsek eğer, iki kişi için; çadır, çanta-tulum-mat, yedek kıyafet(içlik vs), iyi ayakkabı (bileği saran, goretex vs)her ihtimale karşı yağmurluk, yazın bile gitsen bere, kışın bile gitsen çok elzem olmasa da güneş kremi, bıçak/çakı, fener/head light, sonrasında ise yemek yapabileceğiniz malzemeler, ateş yakacaksanız testere vs. ki şu anda aklıma gelenler bunlar. eksik olabilir. ama sana tavsiyem işin ucunu bırakmayın, mutlaka en az 1 kar kampına(çamkoru tavsiyemdir) ve mayıs zamanı gibi bolu yaylalarında bahar kampına mutlaka gidin. yogaymış, uzakdoğuymuş, hepsi yalan. böyle bir kafa rahatlaması olamaz.her şeye değer.
  • sirkelimon  (05.12.12 10:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.