[]

Yüzyıllık Yalnızlık

Kısa bir sunum yapacağım kitapla ilgili. Ödevimin sunumu olacak. Ödevde kitabı 4 bölüme ayırmayı planladım:

A) Büyülü gerçekçilik (Majikal realizm)
B) Zamanın akışı ve eşliliği
C) Ensest
D) Yalnızlık

Sıraları değişir tabi. Yardım edin yav, nasıl çalışsam bu kategorileri? 15 dakikalık bir sunum yapacağım şimdilik, sonra ödevi de yaparım. Sizce nasıl gruplandırma yapayım? Mesela "Yalnızlık" bölümünde kitapta işlenen yalnızlığı karakterler üzerinden anlatmayı planlıyorum (diğerleri gibi) ama mesela tek tek birkaç karaktere alt başlık mı açayım yoksa işlenen yalnızlığı anlatırken aralarda mı örnek vereyim? Siz hangi kategorilerde hangi karakterleri kullanmamı önerirsiniz? Mesela yalnızlık bölümüne Albay Aureliano birinci sıradan girecek, enseste girebilecek 2-3 kişi var zaten. Genel olarak böyle ayırsam da dediğim gibi altta karakterleri işlemeyi düşünüyorum.

 
yalnızlık kısmında aslında tüm bir sülalenin anlatılmasına rağmen her bir kuşağın bir önceki kuşakla aynı yalnızlığı paylaştığı, bir bakıma tüm karakterlerin tek bir kişinin farklı yönlerini gösterdiği üzerinden gidebilirsin. en azından ben böyle düşünmüştüm kitabı okurken.

ensestte dediğin gibi karakterler üzerinden gidilebilir. gerçi onun sebebi de bir türlü içinden çıkamadıkları yalnızlık ya, neyse :)

büyülü gerçeklik (majikal gibi uyduruk bir kelime kullanmamanızı tavsiye ederim) konusunda ise kitabın Marquez'in yaşamından kesitleri içermesinden girip diğer kitaplarından örnekler verebilirsiniz okuduysanız. okumadıysanız ve vaktiniz varsa öykü kitaplarından birini okumanızı tavsiye ederim (İyi Kalpli Erendira mesela, mükemmel bir kitap).
  • boo ya moon  (03.12.12 22:31:31 ~ 22:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.