[]

bu kizlarin derdi ne?

almanya da yasiyorum etrafimdaki 18-23 yas arasi kizlar teker teker evleniyor. hatta bu isler 6 ay icinde olup bitiyor bile.. nedir bunlarin bu acelesi?

edit: bu kizlar genelikle ilk erkek arkadaslari ile hemen evleniyorlar bir birlektelik olmasin ki erkek evlenelim dedimi kiz hayir desin varsa da nadirdir sanirim en son 19 yasinda iki genc evlendi


 
azmışlardır.


  • ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın  (30.11.12 00:08:05) 
oradaki devletin çocuk yapma teşvikleri etkiliyordur belki. :P


  • tuzumkuru  (30.11.12 00:10:56) 
ne bilek olm almanyanın demografik ve ekonomik çözümlemesine dayanarak sosyolojik bir olguyu değerlendiremiyoruz ki biz buradan.

bence sen algıda seçicilik yapıyorsundur. yaşında 24-25 arasındadır, "lan evde mi kaldık yoksa!" korkusu sarmıştır, sakin ol.
  • meksikali kokain taciri  (30.11.12 00:11:16) 
@meksikali, ya benim aslinda deginmek istedigim konu burda kizlar okuldan sonra meslek egitimine baslayip o meslegi ellerine aliyorlar bu da en 21 de bitmis oluyor üni ye giden kizlar ancak %20 felan tekabul eder. bu da galiba bir rol oynuyor turkiye nin tersi biraz


  • aventura  (30.11.12 00:14:50) 
sayıyorum

1-) ya ben okudum, okulumu bitirdim iş buldum çalışmaya başladım. Artık yapacak birşey yoktu evlenelim dedik

2-) 19 yaşında evlendiği elemanla o 5 senedir çıkıyordur, vakti gelmiştir

3-) En yaygın olanı ise, tek kalmak istemedikleri için erkek arkadaşlarıyla birlikte kalmak istemeleri. yine belirli bir süre sonra son bu şekilde oluor.


bizden farkları

1-) aile baskısı yok, isteyen istediğinde evlenebiliyor

2-) aile kavramları daha zayıf, bizdeki gibi 30 yaşına kadar aileyle kalmak diye birşey yok

3-) kendi ayakları üzerinde çok erken yaşta durmayı öğreniyorlar.

4-) ana baba hadi evladım evlen de evlen demiyor.

5-) seks ve birlikte yaşamak için evlenme ihtiyaçları yok.

Sonuçları

1-) İstediklerinde boşanabiliyorlar, ya da birbirlerini daha rahat aldatabiliyorlar. Çünkü onlarda evlilik yepyeni bir konsept değil bizdeki gibi

2-) erken evleniyorlar ama genç yaşta çocuk sahibi olmaz kimse genelde. Olanlar da istenmeyen gebeliktendir.

3-) adamlar rahatlar. bizdeki gibi evde yemek yok niye lan kafası yok. Eve gelen yemek yapıyor ya da birşeyler alıp geliyor.

Bu saydıklarım çoğu avrupa ülkesi için geçerlidir.
  • bonjurkes  (30.11.12 00:42:58) 
@bonjurkes dostum detayli cevabin icin tesekürler ama o saydiklarin almanlar icin gecerli, inan bana ayni türkiye sistemi burda da ilerliyor bi konu degisik o da kizlar cok cabuk is hayatina atilip kendi paralarini kazanmalari. ayni sistemin burda da gecerli olmasinin diger nedeni buraya göc edenlerin cogunlugunun dogu veya orta anadoludan gelmis olmalari ve oradaki kirsal gelenek görenekleri hala burda yasatmalari, ayrica söyledigim gibi cok az kiz burda universiteye gidiyor,is bulmak da zor olmadigi icin calisip dedigin gibi erkek arkadasi ile beraber yasamak istiyor. benim anlamadigim durum sadece kizlarin ilk asik olduklari erkekler ile evlenmeleri durumu.


  • aventura  (30.11.12 01:28:23) 
almanya'daki türklerden bahsediyorsan 19 geç bile, oraya giden türkler türkiye'nin en eğitimsiz ve en fakir kesimidir, orada da uyum sorunundan dolayı hepten içine kapanıyor (getto bir bakıma) bu durumu üstlerinden atamıyorlar, evlilikler de erken oluyor tabi. yani diyeceğim o ki oradaki insanların buradaki karşılıkları da 18-12 yaş arasında evleniyorlar.

ama yok bildiğin okumuş etmiş alman kızlar hemen evleniyor diyorsan ona aklım ermedi.
  • samfisher  (30.11.12 02:46:24) 
aventura, bu saydıklarım, finliler ve ruslar için de geçerli. İki tarafı da gördüm geçirdim


  • bonjurkes  (30.11.12 17:00:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.