[]

Sözlük moderatörleri sizce taraflı değil mi?

Bu soruyu tarafsız, siyasi, ideolojik düşüncelerden uzak bir yaklaşımla cevap vermeniz ümidiyle soruyorum ama pek mümkün olmayacak. yine de soracağım:

birkaç gün önce sözlükten uçuruldum. uçuruluna kadar gayet düzgün bir yazar profili çizdim. herhangi bir entry'm silinmedi, uyarı bile almadı. hiç çaylağa düşmedim. ancak bir entry girdim ve tek bir uyarı bile almadan direkt uçuruldum. söz konusu başlık ve entry şu idi. (ironiyle karışık)

başlık: kızının üniversiteye gitmesine izin veren baba
entry: bu babanın kızını öğrenci evlerinde, boş sınıflarda, apartlarda yalamayan kalmaz. her daim kobra vaziyetleri olur. bu baba da babayı alır.

az önce sözlükte bir başlığa denk geldim o da şuydu:

başlık: 1500 yıl önce yaşamış pedofil arap
entry: cuk eşleri vardır. 4 eş almayı savunur. dinine inanmayanları kılıçtan geçirir. ama buna rağmen dininde zorlama yoktur. kitabının her yeri mantık hatalarıyla doludur. müritleri 1500 yıldır geri kalmış toplum olup sürekli sömürülmüşlerdir.

bunu sadece örnek olarak verdim. benzeri ve daha aşırısı binlerce entry var. bu entrylerin yazarları çaylağa bile düşürülmüyor.

dini, siyasi görüşü bir an için bir kenara bırakmanızı rica ediyorum. sizce bu haksızlık değil mi? bu sözlük moderatörlerinin taraflı ve yanlış bir yaklaşımda olduğunun kanıtı değil mi?

 
taraflı mı bilemem ama adil değiller o kesin.


  • zenigt  (29.11.12 20:08:32 ~ 20:08:38) 
sözlükte mod yok diye biliyorum ben şu ara.


  • kakao  (29.11.12 20:14:30) 
Kafalarına göre atıyorlar. Vasıfsız insanlar, boşver.


  • vexations  (29.11.12 20:14:38) 
modlog'dan baktırdınız mı? emin misiniz bu entry yüzünden uçtuğunuza?


  • esmer  (29.11.12 20:17:11 ~ 20:23:01) 
siyasi ideolojik bilmemne boyutundan inanamayacağın kadar uzak olarak cevap veriyorum: içinde ne yazdığının önemi yok diyelim, ki zaten yazdığın şeyin de siyası ideolojik ya da sosyal olgularla zerre alakası yok, bu şıkkı eleyebiliriz, o yüzden uçurulmuş olduğunu sanmıyorum. şeklen inceleyelim; bir kere, sen girmiş olduğun, hiç bir dayanağı olmayan, komiklik olsun diye yazılmışa benzeyen fakat komik de olmayan, bir paragraf kuralı olan cümleler arası bağlantı olması koşulunu bile yerine getirememiş cümlelerini nasıl örnek verdiğin entry ile karşılaştırabiliyorsun. önce bir bunu düşün. sonra seni neden uçurdukları konusunu düşünmeye devam edersin. şahsi kanaatim; -umarım yardımcı olur- sözlüğün seviyesini yükseltmek, yaş ortalamasının yüksek görünmesini sağlamak, insanların sözlükte vakit geçirirken kendilerine 'zaman mı kaybediyorum?' sorusunu sormalarının mümkün mertebe önüne geçilmesini sağlamak adına uçuruldun. bu hususta moderatörlerin doğru davrandıklarını düşündüğümü zannetmeyin. onların da insanlar ne der, ne düşünür konusunda aşmaları gereken endişeleri var.
sonuç olarak, senin uçurulmanın sebebi moderatörlerin ya da senin taraflı olmanız değil.

  • duydukduymadıkdemeyin  (29.11.12 20:29:17) 
@Doctor lecter espri maiyetinde yazmıştım tabiki.
@esmer uçuruldum modlog'u göremiyorum ki. ancak bu entry'den sonra uçuruldum. başka entry yoktu.

  • mountaincat  (29.11.12 20:31:41) 
iki entry de legal.
diğer yandan, sözlüğe senin gibi o kadar çok insan gelip gidiyor ve bu saçmalıkları yazıyorlar ki, sana karşı yanlı bir tutum sergilemiş olsalar da, bunu eleştirmek içimden gelmiyor.

  • yalnux  (29.11.12 20:32:07) 
@duydukduymadıkdemeyin şunu belirtmemde fayda var o zaman: uçurulma sebebim "nefret söylemi" idi. hadi bir daha düşün bakalım.


  • mountaincat  (29.11.12 20:33:09) 
@yalnux böyle durumlarda objektif olabilmek zordur tabii ki, sana hak veriyorum.


  • mountaincat  (29.11.12 20:35:17) 
bakın bakalım @mountaincat,
sence, seni bu kadar kolay uçurabilen, taraflı olduklarını düşündüğün adamların, 'aman neden uçurulduğunu bilsin?', 'düşündüğümüz şeyleri dosdoğru söyleyelim', 'sakın ha kimseyi geçiştirmek gibi bir niyetimiz yok!' gibi şeyler düşünmüş olma olasılıkları nedir? onların her söylediği doğrudur diye düşünürsen, burada neyi tartışıyor oluyorsunuz.

  • duydukduymadıkdemeyin  (29.11.12 20:39:03) 
@duydukduymadıkdemeyin, dostum beni senin bahsettiğin gerekçeyle atsalardı, gerekçeyi öyle belirtirlerdi. neden "nefret söylemi" desinler?


  • mountaincat  (29.11.12 20:40:37) 
nefret söylemi grubunun çalıştığı zamana denk gelmişsin.
entry cinsiyetçi.

  • yalnux  (29.11.12 20:42:07) 
hiç, bir sözlükten kimseyi atmadım. benim saydığım sebepler atılma sebepleri olarak gösterilebiliyor mu? mesela sence seni atmak için ne gibi bir gerekçe gösterebilirlerdi dostum @mountaincat


  • duydukduymadıkdemeyin  (29.11.12 20:46:42) 
@yalnux diğer vatandaşlar neden hiç denk gelmiyor bu çalışma grubuna :)


  • mountaincat  (29.11.12 20:46:56) 
yaz aylarında çalışıyordu, bu nedenle epeyce entry silindi.
artık çalışmıyor.

  • yalnux  (29.11.12 20:49:03) 
@duydukduymadıkdemeyin eğer sözlük formatına uygun entry girmediğimden atıldığımı düşünüyorsan, sözlük formatını gerekçe gösterirlerdi. ha diyorsan ki boktan entry girmişsin, seni temizleyip sözlüğün refah seviyesini yükseltmeye çalışmışlar..
1- girdiğim diğer entrylerin içeriklerini bilmiyorsun, bu yüzden bu konuda böyle bir hüküm veremezsin.
2- sözlüğü ebesine atlayan milyon tane entry ve yazar var (yukarıda örneğini verdiğim entry gibi) hepsi çatır çatır sözlüğün ebesine atlamaya devam ediyor.

anladığım kadarıyla sen bilip bilmeden konuşuyorsun
  • mountaincat  (29.11.12 20:51:31) 
örnek verdiğin entry gayet makul.
diğer girdilerini bilmem gerektiğini düşünüyorsan allahaşkına kuzum burada ne arıyorsun, belli ki sözlüğü kullanmayı bilmediğin gibi duyuruyu da anlamamışsın. iyi geceler diliyorum.

  • duydukduymadıkdemeyin  (29.11.12 20:54:09) 
heee anladım şimdi derdini


  • mountaincat  (29.11.12 20:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.