[]

elektrik motorlarında tork değişimi? azalır mı artar mı?

Hibrit araçlarda bilyosunuz elektrik motoru da var.

bu araçlarda kullanılan elektrik motorunun deviri arttıkça tork azalır mı?

bu araçlarda kullanılan elektrik motorunun deviri düşükken tork yükselir mı?

yoksa elektrik motorlarında tork değişmez mi? (devir ne olursa olsun)

elektrik motorunu, ,içten yanmalı motorla kıyaslarsanız tork açısından ne dersiniz?

 
Devirden bağımsız sabit tork değil mi elektrik motorları?


  • heritage  (29.11.12 20:02:44) 
elektrik motorlarının esprisi zaten maksimum torku sıfır kilometrede alabilmesidir. bu yüzden çok çabuk hızlanabilirler.

elektrik motorları da çok güçlü motorlar ancak kullanım alanı kısıtlı şimdilik. ayrıca günümüz lityum-iyon pilleri ile çok büyük gelişmeler yaşamak zor. önce pil teknolojisinin gelişmesi gerekli.
  • icim urperiyor  (29.11.12 20:26:38) 
elektrik motorlarında devir arttıkça tork azalıyomuş, yani sabit değilmiş


  • hepimizin kafasi karisik  (29.11.12 21:04:21) 
tork x devir = total güç
Güç sabit olduğuna göre torkun düşmesi gayet normal.

İçten yanmalı motorlara göre alt devirler inanılmaz torka sahip. 0 rpm den itibaren tork var aletlerde.
  • skatheist  (29.11.12 23:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.