[]

İngilizcede Harflere Aksan Eklenir Mi?

Merhaba,

Türkiye'de tehlike altında olan dilleri araştırırken karşıma "Hértevin language" diye bir dil çıktı. Ancak e'nin üzerindeki aksan biraz farklı geldi. Aksan, günlük dilde "café" gibi kelimelerde kullanılabiliyor, ancak resmi bir yerde karşıma çıkınca epey garipsedim.

Bu kelime haricinde başka örnekler var mıdır? Hangi durumlarda aksana ihtiyaç duyulur?

İyi akşamlar.

 
yabancı dillerden devşirirken onun orijinal dildeki e olarak okunmasını sağlar, ingilizce okunuşu yerine. fr dan gelen kelimelerde de olabilir.
o aksanı koymasan belki hörtvin filan diye okuyabilirler.

  • kediebesi  (26.11.12 23:57:13 ~ 23:58:39) 
Evet eklenir. Bunlar genellikle baska dillerden ödünc alinmis kelimelerdir.

su yazidaki English maddesine bakin lutfen:

en.wikipedia.org

bi de su yaziya:

en.wikipedia.org
  • compadrito  (27.11.12 00:12:01) 
hertevin sözcüğünü cins isim gibi değil de özel isim gibi düşün, o dildeki é sesi orijinal haliyle ingilizcede kullanılmış. é sesi ayırıcı bir özelliğe sahip demek ki hertevin dilinde, ingilizce de bu özelliği orijinal haliyle almış. o sözcüğe has bir durum.


  • siyah gece  (27.11.12 00:14:47) 
cafe kelimesi yüksek ihtimalle bir fransızca alıntı olduğu için aksanlı yazılıyordur.

buradan hareketle; evet, ingilizcede aksan kullanarak kelimeler gösterilebilir alıntı kelimeler olmak kaydı ile.
  • meksikali kokain taciri  (27.11.12 00:22:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.