[]

harvard oxford mit cart curt

canım ıspartalılar ve cicim bayburtlular.

bu okullarda yüksek lisans yapmak için ne gerekli? okuduğum lise ve üniversite orta halli. bu önemli mi? hayatı boyunca ders çalışmamış ve derslerin devamsızlık haklarını sonuna kadar kullanmış biri olarak bu üniversitelere kabul edilme imkanım var mı? daha doğrusu önemli olan not ortalamalarım mı yoksa istedikleri bazı sınavlardan alacağım puanlar ve referans mı? ha bir de para konusu...


 
MIT diyosun dayı. Unut sen o işi. Hiç bilmeden konuşuyorum ama sen yine de unut.

Edit: Bir defa her şeyin başında İngilizce gerekli ki İngilizcen var ise yüksek lisans şartları falan hepsinin sitesinde vardır.
  • True Story  (25.11.12 21:29:16 ~ 21:30:28) 
not ortalaman 4.00 olursa, gider gmat'ten gre'den ve toefl'dan çok çok yüksek puanlar alırsan mesela gayet güzel kabul alırsın. referans mektupların falan da önemlidir.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.11.12 21:29:44) 
soyadın koç ya da sabancı ise tabii ki gidebilirsin. ya da baban bakan ya da büyükelçi tarzı bürokrat ise de olur.
yoksa orta halli üniversiteden zor biraz.

  • ozmania  (25.11.12 21:29:57) 
lise ve üniversitenin halinden çok senin oralardaki not ortalaman çok önemli. not ortalaması mı önemli sınavlar mı diye bir şey yok, hepsi gereklilikler altında var çünkü. yani ikisi de önemli. devamsızlığa bakmazlar. sitelerinde gereklilikler ve yıllık masraf ayrıntılı şekilde yazar.


  • rebio  (25.11.12 21:34:30) 
devamsızlıkla ne alakası var? devamsızlık çizelgeni mi isteyecekler?
not ortalaman çok önemli bu saydığın okullar bildiğim kadarıyla 3,50 idi ya da 3 olması lazım ikisinden biri aşağısını direk eliyorlar başvurularda. ingilizce dil bilgin önemli ieltsten 7 veya 8 falan alman gerekir büyük ihtimal. referans gerekir ne kadar çok varsa o kadar iyi tabiki. niyet mektubun çok önemli sağlam bir niyet mektubu yazmalısın. bu kriterleri sağlayan binlerce insan var ama sonra kriterler ne kadar aktif oldugun, sosyal sorumluluk projelerinde görev aldın mı, alanınla ilgili ne gibi işler yaptın(makale yazımı, proje üretmek, derneklere üye olmak, görevler almak falan gibi) veya hobilerinle ilgili başarı elde ettin mi ödül almak falan gibi. ama oxford bu konuda diğerlerine göre daha rahat girersin. bu arada mezun oldugun okul da önemli, çok tırt bir okul olmaması lazım. neyse sen bunları boşver açık öğretimin yüksek lisansı açılacakmış ona git :D

  • secilmis uye  (25.11.12 21:34:38) 
not ortalaman 4.00 olursa diye gelmeyin bana çünkü geçmişi değiştiremem. 3-3.50 arası olur mu mesela?

edit: aga devamsızlıktan kastım bakmaları değil. oldu bitti ders takip eden ve çalışan biri değilim. dolayısıyla ortalamam düşük. bunun için dedim onu. alakasız bir oldum hep derslerle. kurban olayım zekanızdan şüphe ettirmeyin.
  • aynshinqaf  (25.11.12 21:35:09 ~ 21:37:14) 
araştırma yapmak, makale, yabancı hocalarla tanışıklık, gre ortalama vs vs.


  • meriadoc  (25.11.12 21:36:55) 
koç sabancı'yla pek alakası yok diyeyim ayrıca. amerikalı öyle zengin çocuğu diye almaz üniversiteye, harbiden hakedeni alır. torpille girmek istiyorsan anca mezun derneklerinden çok zengin birinin çocuğu ya da senatör çocuğu falan olacaksın ki o durumda bile 2 not ortalamalı adamı tutup harvard'a, mit'ye sokamazlar. o kadar basit değil o işler.

ortalamaya gelince 3-3.5 zor derim. 4.00 olmasa da 3.80'i geçecek o ortalama aga bence.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.11.12 21:41:39) 
ailenin öyle bahsedildigi gibi olmadigini ve normal bi aileden mezun oldugunu kabul ediyorum.

söyle diyim,lise sinavinda ilk ona girmis,öss de ilk 100 e girmis, lise diyince aklina gelen bikac liseden birinden okul birincisi olarak mezun olmus, trdeki en iyi üniversitelerden birini, 3.96 yla mit te profluk yapmis birinin asistani olarak bitirmis bi arkadasim mit e burssuz gitti.

baskasi ise yine neredeyse ayni profilden stanforddan burssuz kabul aldi, ama burs verince daha orta halli bi üniye gitti.

kisaca imkansiza yakinsatiyorum senin durumunu.

belki cok üstün ve görülmemis bi durumun varsa, mesela uluslarasi bi arastirma yapmissindir o da cok degisik ve gelecek vaadeden birseydir, salliyorum bi basari analizi yöntemi bulmussundur, ya da nanoteknoloji üstüne bi calisma yapmissindir dnyadaki en kücük 3d printer i yapmissindir, olmadi girisimcisindir bi app yazmissindir milyonlar kazandirmistir, bu durumlarda not ya da akademik basarinin önüne gecer bunlar, bir nevi reklam ya da potansiyel büyük getirisi olacagindan girersin. onun disinda olmaz senin is.
  • serabetan  (25.11.12 21:44:47) 
İmkansız değil ama çok zor...


  • zekicalik  (25.11.12 22:09:23) 
mit colleges.usnews.rankingsandreviews.com kabul orani 9.7%
harvard colleges.usnews.rankingsandreviews.com 6.3%
oxford www.ox.ac.uk buna kendin bak, her bolum icin ayri ayri yazmis adamlar.

gordugun uzere kabul oranlari dunyanin en dusuk oranlarina sahip, yani bi suru "genius" dedigin asyali adamlar basvuruyor da acimadan, bir sinek gibi kapi disari edebiliyorlar onlari bile. gpa, yaptigin projeler vs cok onemli. okuz olman lazim. ayrica hayvan gibi referanslarin olmasi lazim ki en onemli kisim referans. oyle her prof'un referansini kabul etmezler.
  • she was my baby  (25.11.12 22:12:43 ~ 22:13:05) 
burslu olmalı. o kadar para bayılamam. zor yani girmem. hele hele burslu imkansıza yakın anlaşılan. ayrıca not ortalamasından ziyade sınıftaki başarı durumu daha etkilidir diye düşünüyorum. yoksa m.go.uum hocalarının eli titriyor malum.


  • aynshinqaf  (25.11.12 23:00:19) 
Bu okullar siradan ogrenci degil, bir nevi dahileri aliyorlar. (oxfordu biraz ayri tutuyorum) Bir mit den mezun olan adam dunyaya yon veren islerde yer aliyor. Burada surekli not ortalamasi denmis ama allahin unuttugu bir ilcenin anadolu lisesinde alinan notlarin ya da bir anadolu universitesinde alinan notlarin bu adamlar icin bir kiymeti yok. (kesinlikle adagilamak icin soylemiyorum, hepsi kendi capinda degerlidir) Su an basvurdugum avrupa universiteleri bile geldigin universitenin uluslararasi siralamadaki yerine gore arti puan veriyorsa bu adamlar icin olmazsa olmaz sartlardandir. Ayrica bahsedildigi gibi akademik referanslar haricinde toplum hizmetleri, projeler, basarilar, oduller vs de onemli. Harvarda lisansa giden tek tanidigim insan, liseden bir abimiz de hakikaten boyle ornek gosterilen bir kisiydi.


  • sAINT  (25.11.12 23:33:02) 
bolumune gore degisir elektronik muhendisligi icin bilkent bunlarin hepsine adam yolluyor her sene tr.scribd.com

orta halli okuldan mezunsan zor cunku bu tip okullar skorlara pek bakmaz ortalamaya da bakmazlar genelde ya cok cok iyi bir arastirmaci olacaksin hayvan gibi yayinlarin dizili olacak ya da bilkent gibi sayili okullarin sayili bolumlerinden olacaksin. bilkent bilgisayar cok guclu degil ee gibi her sene komple bu okullari dolduramiyor tamemen hooca faktoru isler burada yani referans onemlidir.

senin hocalar referans yazmayi bile bilmiyordur yaz getir derler sen de at o referansi cope malesef boyle siktiriboktan adamlarin ogrencisiysen MIT yi birak orta halli bir okuldan kabul alamda sikinti yasarsin.

bu is tamemen referansa ve seni kimin ne duzeyde onerdigine bakar gerisi teferruat okullar genelde arastirma kabiliyeti yuksek ogrenci istiyor bu da ya referansla olur ya da makaleyle. referansi da senin hocan bu okullardan degilse hatta hayatinda yurt disinda bulunmamissa yazarsa bile okumadan cope atarlar.

burdan gitmen zor avrupada girebilecegin guzel bir yere gir oradan gecersin artik bizim universiteler resmen copluk gibi bir boka yaramaz. almanyada ufak bir universitede bile isi saglam tutarsan biraz da sansin varsa MIT ye falan ziplarsin burada imkansiz. sen gitmeye kalsan da ayagina celmeyi takar hocalarin gideme diye cunku ezigin de ezigi bu tipler. ogrenciye faydasi dokunacak olsa kendini keser de yine fayda vermez bunlar.

boyle mukemmel bir yuksek ogretim sistemimiz varken baska dusmana gerek yok bu ulkede. 4 yil boyunca hayatimiz akraba es dost torpillisi eziklerin egosunu tatminle geciyor. ulke tam bir iskencehane okulda, askerde, iste, trafikte ...
  • mazungu  (26.11.12 00:23:21 ~ 00:32:14) 
bilkentte bir hoca vardi mesela adam cok onemli bir problemin ispatini yapmis ve bununla ugrasan MIT dahil tonla profesor varken bu hoca yapmis bu durumda bu kisinin mektubunu mu yoksa senin ogrenciyi sikemkten zevk duyan gotu boklu profunkini mi kaale alirlar ?


  • mazungu  (26.11.12 00:45:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.