[]

çizgi filmlerle alakalı

çizgi filmlerin bazılarında karakterler sanki ayrıymış gibi duruyor bazılarında ise sanki içindeymiş gibi. buna yol açan faktör nedir?

ayrı duranlara örnekler(5 6 saniye izleseniz yeter):
youtu.be mesela buradaki adamın yürüyüşü
youtu.be buradaki büyük tavşanın hareketleri
youtu.be buradaki çocukların hareketleri

bu videolarda siz de anlamışsınızdır, sanki tam olmamış gibi. nasıl anlatacağımı da tam bilemiyorum. sanki ayrı ayrıymış gibi, uyumsuz gibi. (umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır, tam olarak anlatamadım.)
sorum ise bu duruma ne yol açıyor? neden böyle?
(mesela flapjack, snoopy, şirinler, bugs bunny veya diğer çizgi filmlerde böyle değil, normalmiş gibi.)

 
gösterdiğiniz örnekler flash vb dijital animasyonlar, çekiştirip sürüklemelerle anime edildiği için o "elastik" hissi veriyorlar. şirinler bugs bunny vs gibi çizgi filmler ise el çizimidir.


  • turkish tekila  (25.11.12 17:45:38) 
o da bir sebebi doğru.
olsun yine de bilgisayarda yapılan iyi animasyonlar da var.

  • qwermans  (25.11.12 17:50:36 ~ 17:51:09) 
Bu bir stildir, yapamadıklarından değil. Çevrenin hareketi kişinin hareketiyle uyumsuz olursa öyle görünür.

Edit: Alttaki arkadaş kadar bilgim yok tabi.
  • 4dr4melech  (25.11.12 18:06:31 ~ 18:15:01) 
Hareketlerdeki arıza genelde animasyonun zayıf olmasından kaynaklı, özellikle en alttaki linkteki öğrenciler ve öğretmen.
Mesela öğretmenin hareketleri alalım o çok bariz çünkü,
vücut bütün hareketleri aynı anda başlayıp bitiriyor mesela, oysa ki asla iki hareket aynı anda başlayıp bitmez,mesela kolunuzu sallarsanız, önce omuz hareket eder sonra kolun dirsek üstü, sonra dirsek altı en arkadan da bilek ve parmak hareketleri gerçekleşir, ve en son da yine parmaklarla bu hareket biter.
İşin içinde iki kol, baş, gözler vb. animasyona katılan unsur ne kadar çoksa, onların birbiriyle faz farklarını de ele almak gerekir, animasyonu zorlaştırır.
Bunun haricinde karakter statik pozda olsa bile vücutta hareket vardır.
Bunların hiçbiri o son animasyonda yok.
Tavşanlı olan yine fena sayılmaz, beğendim ben.

Yürüyüşlere gelirsek, yürüyüşler genelde walkcycle ile yapılıyor, yani siz iki adımın animasyonunu yapıyorsunuz (sağ adım-sol adım) sonra ardı ardına aynı animasyonu kopyalıyorsunuz. arkaplan resmini de uygun şekilde kaydırdınız mı karakter yürüyor gibi görünüyor. Ancak ikisi arasındaki koordinasyonu iyi sağlamazsanız, karakterin ayakları kayar gibi görünür vb. Mekandan kopar.
Ayrıca, iyi bir walkcycle hazırlamak ciddi şekilde zordur. Karakterden karaktere çok değişir çünkü.
Bunun haricinde yine son -okullu öğrencili- animasyonda gördüğüm:
Hareket hedefine varırken genelde yavaşlar. Hızlar lineer olursa yanlış görünür.
Mesela, bir topu sektiriyoruz diyelim. top çıkabildiği en yüksek noktada en yavaş hıza, yere çarptığındaysa en yüksek hıza sahip olmalıdır. Havada yavaşlamadan, birden düşüşe geçerse hatalı görünür. Son verilen linkte bu hatadan çokça var.

Ben tavşanlı olanı fena bulmadım yeniden söyleyeyim, iyi bile yapmışlar.

İlkinde de çok problem var.

Ya öğrencilere veya amatörlere üç-beş kuruşa yaptırılmı olsa gerek, ya da çok kısa sürede bitirmek istemişler.
Çünkü eskişehir animasyondan çıkma birkaç kişiyle tanışmışlığım olmuştu, ciddi manada iyiydi işleri.

Bir ilave de, pixar'ın animatörleri haftada 3 sn anime ediyorlar...Ama mükemmeliyetçi bir şekilde.
Bir de; Shrek 2 yi izleyin derim, ayaklara dikkat ederek.Eğer dvd vb. kopyalarında düzeltmemişlerse, sinemada izlediğimde gözüme çarpmıştı ki, bir rezalet sözkonusu.
  • furciferpardalis  (25.11.12 18:13:14 ~ 18:22:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.