[]

tek sesle dublaj

bazı ülkelerde niçin dizideki yahut filmdeki herkesi duygusuz tek bir ses konuşuyor?




 
duygu katmaları gerektiğini bilmiyor bir çoğu. sadece dümdüz ellerindeki metinleri okuyorlar. türkiye'dekiler bu konuda iyi. ayrıca evet eklemeyi unutmuşum, 9kuyruklukedi'nin dediği gibi bazı ülkelerde her ses için ayrı aktörlerle bile uğraşmayıp birisine dümdüz metni okutuyorlar.


  • sharksmile  (23.11.12 18:52:50 ~ 18:59:02) 
tek ses bütün metni okuyor, sen de görüntüye göre takip ediyorsun, dublaj falan uğraşmıyorlar.


  • 9kuyruklukedi  (23.11.12 18:54:57 ~ 18:55:05) 
Polonya'da bir süre yaşamış biri olarak bilgilendirmemi yapayım.
Bu arkadaşlara konuşma dilinde lektör derler. Bizdeki okuyucuya karşılık gelir kelime anlamı.
Dublaj yapmak yerine, altyazıyı bu lektör abiye okuturlar. Bizdeki altyazının birebir aynısı fakat yazılı değil de sesli olanı yani.
Ve bu berbatmış falan gibi yorumlara da Polonyalılar şiddetle karşı çıkarlar. Çok ateşli bi şekilde "Dublaj olunca aktörün orjinal sesini duyamıyoruz. Filmden bir şey anlamıyoruz o zaman." derler. Çünkü lektör konuşurken filmin orjinal sesleri kaatılmaz. Orjinal sesle lektör aynı anda konuşur.
Bir müddet sonra alışılsa da başlarda çok keyifsiz dakikalar geçirirsin.
  • norek  (23.11.12 19:19:27) 
(git: 454408)


  • speedy  (24.11.12 11:12:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.