[]

hukukculara sorum

Milletlerarası bir andlaşmaya dayanılarak Bakanlar Kurulunca yapılan uygulama andlaşmalarından Türk kanunlarına değişiklik getirmiyenleri onaylamak veya bunlara katılmak için; bunların konusu iktisadi, ticari veya teknik münasebetlerin dışında kalsa veya süresi bir yılı aşsa veya Devlet maliyesi bakımından bir yüklenmeyi gerektirse veya kişi hallerine veyahut Türk vatandaşlarının yabancı memleketlerdeki mülkiyet haklarına dokunsa dahi, onaylama veya katılmayı uygun bulmak üzere kanun yapılması zorunluğu yoktur.

ben bunu anlamadim. anayasa 90. maddeye gore 1 yili asan ve maliyeye yuk getiren anlasmalarin onaylanmasi icin meclisin bu anlasmaya bakmasi lazim. burada neden kanun yapmana gerek yok demis ?


 
hukuk fakültesi 1.sınıf bilgimle doğru yanlış şöyle bir şey söylemek istiyorum, milletlerarası antlaşmalar anayasadan üstte sayılıyordu normlar hiyerarşisinde galiba ve alttaki her basamak üsttekine uygun olmak zorundaydı. bu yüzden uluslararası antlaşmalar söz konusu olduğunda yasama organının yeni kanun yapmasına gerek kalmıyordu diye biliyorum. yanlış olabilir.


  • vedatchilipeppers  (15.11.12 19:57:36) 
uygulama anlaşmalarından bahsediyor, cümlenin başında ''milletlerarası bir andlaşmaya dayanılarak yapılan uygulama anlaşmaları'' denilerek kastedilen, zaten usulüne uygun olarak yapılmış, gerekli kanun çıkarılmış bir anlaşmanın içindeki bir detay hakkında yapılan bir uygulama anlaşması demek.yeni bir anlaşma sayılmadığından da tekrar kanun çıkarmak gerekmiyor bir nevi.


  • alice practice  (15.11.12 20:06:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.