[]

indegisn ne işe yarıyor?

bide photosop ile illusturator farki ne? tamam biri bitmap biri vektörelde baska?




 
indesign : dergi, katalog, menü vs..için kullanılıyor.
photoshop ile illustrator farkını en basit haliyle anlatmak için fotoşop daha çok efektli, görsel şeyler ortaya çıkarmak için. illustrator ise teknik çizimler için.

  • mayeskuel  (15.11.12 09:58:10) 
iyi de bitmap/vektörel farkından başka ne olsun? ikisi de farklı alanlara hitap ediyor..


  • thalamus  (15.11.12 10:10:49) 
Indesign birden fazla sayfalı kitap, dergi, gazete vs. gibi daha çok tipografik ayarlamalar ve dizaynlar gerektiren tasarımların hazırlanmasında tercih edilir. Photoshop aslen fotoğraflar gibi bitmap özelliği taşıyan, pixellerden oluşan görseller üzerinde kesme, biçme efekt verme işlemleri için kullanılırken Illustrator vektörel tabanlıdır ve çizimler matematik formülleriyle oluşturulduğundan büyük ölçeklerde yeniden boyutlandırıldığında herhangi bir pixelleşme yaşanmaz ve fotoğraflar üzerinde işlem için kullanılmaz


  • low-life  (15.11.12 10:45:08) 
istek üzerine konuyu biraz daha açayım.. :)

vektörel çizimler deseni oluşturan verilen matematiksel olarak tutulduğu çizimlerdir.. kullanıcı matematik bilmek zorunda değil, program bunu kendiliğinden sağlıyor.. sonuçta ortaya ölçekten bağımsız bir çizim çıkıyor.. çizimi ne kadar büyütürseniz büyütün, istediğiniz kadar yakınlaştırın kusursuzluğundan bir şey kaybetmiyor.. bitmap bir imaj dosyasına yakından bakınca oluşan piksel görüntü bunda olmuyor.. bu da özellikle logo vb. çizimlerde ve matbaa işiyle uğraşanların işine geliyor.. çünkü oluşturulan çizimi kalite kaybı olmadan bina boyunda bastırmanız mümkün.. işte illustrator bu konu üzerinde özelleşmiş bir çizim programıdır.. içinde bitmap dosyalar için de araçlar vardır ama kısıtlıdır..

photoshop ise tam tersi.. bitmap üzerinde yoğunlaşmış.. onunla raw formatlı bir fotoğraf dosyası açıp istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.. photoshop içinde de vektörel araçlar mevcut aslında: pen tool.. ama onunla vektörel çizim yapmak deveye hendek atlatmaktan zordur.. anca belli bir alanı seçmek gerektiğinde falan işe yarar.. daha karmaşık desenler yaratmak için photoshop ve illustrator'ü birlikte kullanmak gerekir..

umarım açıklayıcı olmuşumdur.. :)
  • thalamus  (15.11.12 10:48:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.