[]

ios'tan android'e geçiyorum, galaxylerde kafam karıştı!

uzunca bir soru oldu. pardon.

iphone 3g kullanıyorum. blackberrylere bakıyordum ki dönüş yapıp android'e gecmeye karar verdim. samsunglara bakarken sasıbes oldum resmen. çok fazla öyle deli gibi uygulama kullanmıyorum ama bunda 3g'nin artık desteklememesinden dolayı uzaklaşmış olmamın etkisi olabilir(!). sadece sosyal medya instagram, whatsapp ve 1-2 oyun belki, ilk zamanlar öyle miydim halbuki? neyse, yani öyle über bir beklentim yok. istanbul bilişim'in sitesine bakıyorum da su aşağıdakiler kafama takıldı. çok bütcem yok, ama taksit imkanından dolayı 1000-1200 filan verebilirim sanıyorum yine, zorlar hafiften ama değecekse neden olmasın. uzatmayayım,

galaxy mini 5570 - 400 tl yahu, android 2.2 çok tatlı şirin, araştırdığımda kullanacağım şeyleri karşılıyor gibi. kanım kaynadı.

galaxy ace 2 i8160 - 790 tl, andorid 2.3 fena değil gibi.

galaxy w i8150 - 690 tl, android 2.3, burada kopmaya başladım

galaxy s2 i9100 - 1160tl ve android 2.3, yükseltilirse problem yaşanır mı ki? değer mi bu paraya?

galaxy nexus, - 1200tl android 4.0, pek güzel de büyük sanki bu? telefonluktan çıkmış gibi geldi biraz?

ya da başka marka önerisi olan? lg? xperia?


ps: bu arada alacağım telefona ek olarak ocakta filan ipod touch almayı dusunuyorum. o yuzden mini 5570 bile pek cazip geldi açıkçası. appledan 4 yıldır almıs olduğum uygulamaları filan touchta kullanmaya devam edebilirim, hayvani sözlükler yüklü oyunlar, çizim resim uygulamaları vs. hiç toucha girmeyip komple androidci mi olsam?

 
galaxy 2 öncesini sil at...bir işe yaramaz,asla seni tatmin etmez...çok takılmalar yaşarsın..mesaj yazarken bile telefon kasar...

nexus iyidir.zaten araların fiyat/performans olarak en iyi nexus...
benim tavsiyem nexus.
  • bana da bu yakisir  (14.11.12 22:13:18) 
iphone 3gs veya iphone 4'ü niye düşünmüyorsun ki? Hem beklentilerini karşılar hem de alışık olduğun düzende. Iphone kullanan biri olarak Android sistemi attan eşşeğe inmiş gibi gelebilir sana. Yol yakınken geri dön derim :)


  • sinematematikci  (14.11.12 22:16:24) 
Bu saatten sonra Android 2.3 kullanılmaz. Nexus ve S2, Jelly Bean'e geçebiliyorlar, resmi alıyorlar mı bilmiyorum ama custom rom seçeneği var.


  • faith no more  (14.11.12 22:19:19) 
@sinematematikci, çünkü iphone 5 geldikten sonra onların ekranları vs farklı kalacagından butun uygulamaların filan daha cabuk gecersız kalacagını dusunuyorum. bunu düşündüğüm için de mini 5570'i göz önünde bulundurup 5lerin serisinden ipod touch almayı dusundum :) böylece apple'dan devam her türlü, sadece telefon ve internet olmicak ki artık her yerde wifi var.. okulda işte evde vs. diğeri de ucuz ama yine de akıllı bir telefon olsun derdim var biraz. aklım karıştı işte :) apple alırdım param olsa biraz bekler normal bir fiyata indiğinde düşünmeden 5 alırdım hatta yani :/


  • dasher  (14.11.12 22:20:05) 
Galaxy ace, w, mini falan bunlara hiç bulaşma. Ucuza bulabilirsen Gnex ya da S2 iyi. Nexus 4'ten başka bir şey almam ben bu saatten sonra ama acelen varsa bilmem, kimbilir ne zaman getirmeye başlar telefon borsası gibi yerler. Büyüklüğünü sorun etme, bir hafta kullan sonra geçmiş günlerine yanacaksın.

LG'yi geç. Nexus 4 bulursan al tabii de bu daha da büyük, bir de kimbilir ne zaman gelir belli değil.

Sony'ler de iyi ama son modellerinden biraz uzak kaldım, deneyemedim, gönül rahatlığıyla şunu al diyemiyorum. Genel olarak kalite yüksek ama, Samsung'da bir dolu dandik model de varken Sony'de çıta çok daha yüksek.

Bence Samsung'un üst düzey telefonları (Gnex, S2) ve Sony'nin beğendiğin bir modeli arasında seçimini yap. Şu eşekten inip ata binin artık :).
  • tahsin sutcuoglu  (14.11.12 22:22:12 ~ 22:23:37) 
s2.


  • eindaclub  (14.11.12 22:28:09) 
kardeş lg nexus 4 gelecek onu al olmassa sony xperia ion da olabilir 2 senedir sony kullanıyorum sağlam alet, ben de sony nexusu bekliyorum.


  • para var huzur yok  (14.11.12 22:32:50) 
telefon + ipod touch kullanacaksan <4" ekranlı telefonlara bak derim. sony xperia u var fiyat performans olarak göz kırpan. kullanılabilir hafızası 4GB hafıza kartı takılamıyor. xperia sola bunun hafıza kartlısı sanırım.


  • birberberbirberberebreberber  (14.11.12 23:04:20) 
@birberberbirberberebreberber, aslında çok güzel tam aklımdaki soruya cevap verdin. tesekkur ederim. ipodtouch alacagım ıcın çok da abartı bır telefon ıstemıyorum. aman super olsun demiyorum. işimi gorsun ve bazı sık kullandıgım uygulamaları barındırsın yeterli. zaten butcem de yok. söylediklerine da bakıyorum hemen.


  • dasher  (14.11.12 23:23:52) 
htc one s, s2 den daha iyi. ayrıca s2'nin oyuncak benzeri malzemesinden çok çok kaliteli, dayanıklı.


  • utkucbkc  (15.11.12 01:33:27) 
1000tl'yi çok çok zorlamamam gerekiyor, galaxy w, xperia'nın bazı minik modelleri ve galaxy 3'un gelecek olan mini'si aklımda kaldı. çok büyük bir şey istemiyorum, sonuçta telefon bu, ona alışmak da istemiyorum. genel olarak "telefon" olsun, çok abartmadan akıllı olsun ki zaten ipodtouch alacağım her türlü uygulama vs için. ben whatsapp, twitter, email, instagram, harita kullanayım yeter asıl olarak bakıldığında. internet temelli seyler yani. sonuç olarak biraz xperiaları inceleyip, şu galaxy s3 mini ne zaman gelecek onu biraz araştırıp (1000tl kadar olması bekleniyormus ve insani boyutlarda kendisi) ona göre alacağım. teşekkürler fikirler için. hala destek alabilirim tabi :)


  • dasher  (15.11.12 13:02:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.