[]

HACİZ gelcek ne yapmalıyım ?

arkadaşlar bugün icradan yazı geldi, eve hacze geliceklermiş 1 hafta sonra..

şimdi ben ne yapmalıyım evde 3 tane çok pahalı pc var.onları falan baska yere tasıcam..

asıl sorum su olacak herhangi bir mal alıyorlar mesela degerı 3 bin lira kaç liraya sayıyorlar fiyatını nasıl belirliyorlar..

2.olarak ev bombos olsa bende fakirim zaten kardesım desem ne olur baska hangı işlemleri yaparlar borcum 17 bin lira arabam var ona bişi olur mu ?

 
tam olarak hukuksal yönünü bilemiyorum, bi akrabamın başına geldi,

arabanı güvendiğin birinin üzerine geçirebilirsin, evde değerli eşya bırakma, eğer alabilecekleri bişey bulamazlarsa süreç uzadıkca uzar, en azından borcunu ödemek için para bulabileceğin zamanı elde edersin.

peşini bırakmazlar ama, 20 yıl sonra bile olsa alırlar o parayı senden
  • naw man fuck that  (13.11.12 10:26:43) 
bildigim kadariyla eve avukat ve icra memurlari geldiginde sozlesme yapabiliyorsun. ama o sozlesmeye riayet etmessen hapis cezasi var.


  • all girls dream  (13.11.12 10:26:57) 
@all girls dream

evde zerre kadar mal bırakmadım dıyelım 1 hafta içinde geldiler ev bombos bende sozlesme yapmıyorum..

aracı alırlar mı ( ben icra asamasında aracı basksına devredebilir miyim )

sözleşme yapmadıgım takdırde evde de bişi alamadılar o zaman ne olur hapse mi girerim
  • Bodyguard-cBs  (13.11.12 10:30:23) 
bigisayarları kesinlike yok et hemen. 1 hafta içinde herhangi bi günde gelebilirler. sabahın 6'sında da gelebilirler. yasaya göre güneşin doğuşuyla batışı arasındaki her saatte gelebilirler çünkü, haberin olsun. özel şeylerini de sırt çantasına koy. senin çantalarını karıştıramazlar iznin olmadan. benim laptop sırt çantamdaydı, ve bariz içinde bi şeyler olduğu belliydi. yine de "içinde ne var" deyip açtırmadılar, isteyemezler böyle bi şey zaten.

malların fiyatını tamamen kafalarına göre belirliyolar. hiçbi düzeni yok. şöyle söyliyim, bizim evde 2'si dandik 1'i 6.000 tl değerinde olan 3 halıya 300 lira mı ne yazdılar. evet tam olarak 300 tl. istedikleri gibi düşük fiyatı yazarlar yani.

ev bomboş olabilir dediğin gibi. sana asla "nerde televizyon?" falan diyemezler. "ben böyle yaşıyorum, size ne" dersin. ki dediğim gibi sana hesap sorma hakları yok, onlar polis ya da hakim değil. "işinizi yapıp gidin lütfen evimden" dersin olur biter. hiç muhattap olma karşı tarafından avukatıyla ve icra memuruyla. (karşı tarafın avukatı da gelecek). ayrıca ne olursa olsun icra memuruyla da özel olarak muhabbete girme. avukattan gizli senle konuşmaya çalışabilir, ağzından laf almaya çalışabilir. hiç bulaşma, en önemli tavsiyem bu. çünkü malesef icra memurlarının çoğu şerefsiz ve o avukatlardan para falan alıyor böyle şeyler için. samimi tavırlarını hiç umursama.

arabanla ilgili bi şey diyemiyorum. babamın şirkete ait arabasına da haciz konmuştu. ama mesela anneme ait olan arabayla ilgili hiçbi muhabbet olmadı.
  • nathanieltroy  (13.11.12 10:32:43) 
eve haciz gelme olayı kalktı denmişti ne ayak la bu?


  • hosein  (13.11.12 11:00:40) 
@hosein onlar hep baslık hileleri kalkmamıs sadece televızyon buzdolabı falan almıyorlarmıs. onları alsalar ne olur almasalar ne olur hesabı


  • Bodyguard-cBs  (13.11.12 11:12:00) 
arabayı eve gelince almazlar. üzerinde icra varsa trafikte çevirip, altından alır parka çekerler.


  • kibritsuyu  (13.11.12 11:12:21) 
hiç unutmam seyahat ettiğim otobüse çevirmede haciz gelmişti. göt gibi kalmıştık dağ başında :)


  • alikavazinmahmut  (13.11.12 11:45:40) 
Araban hacizli bir kere bundan kurtuluş yok. Artık sistemden direk haciz yapabiliyorlar.

En güzeli git borçlu tarafın avukatıyla konuş. Güzelce durumunu anlat, adamlar canını alacak değil, bir orta yol bulunur. Sende böyle haydut gibi kaçak göçek yaşamak zorunda kalmazsın.
  • ayazkan  (13.11.12 12:24:40) 
Size gönderilen ödeme emridir. Biz hacze geliyoruz diye haber vermez icra dairesi. Yani X 'e borcunuz varmış oyle soyluyor ... süre içinde ödeyin, mal beyanında bulunun yoksa haciz de dahil yasal takibe devam edilecektir der.

Borcunuz yoksa tabi itiraz edersiniz. Size tebliğ edilen tarihten itibaren ödeme emrinin altında yazan süre içinde itiraz etme hakkınız bulunuyor. İtiraz ederseniz takip durur. Bu durumda alacaklının artık dava açması gerekir. Ancak haksız yere itiraz ettiğiniz yargılama sonunda anlaşılırsa alacak miktarının %20 si oranında fazladan ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Eğer itiraz etmezseniz takip kesinleşir ve kesinleştiği andan itibaren aracınıza haciz koyabilirler. Aracı yakalayıp el koymamaları için hiç trafiğe çıkarmamayı bir arkadaşınızın garajında saklamayı deneyebilirsiniz. Boylece zaman kazanmış olursunuz. Araba kapının önündeyse alır giderler valla.

Ev bomboş olsa da peşinizi bırakmazlar.Üstünüzde mal var mı diye sorgulatırlar. Bankalara hesabınız var mı diye yazı yazarlar. SGK dan çalışıyor musunuz diye sorgulatırlar. Çalışıyorsanız maaşınızın 1/4 üne haciz koyarlar vs.

Haczedilen malların değerini hacze gelen memur belirler. Ama kıymet takdirine itiraz dediğimiz bir olay var. Örneğin arabaya veya eve olması gerekenden çok az bedel biçildi. Bu durumda itiraz edebilirsiniz.

Yeni çıkan torba yasayla birlikte hayır haciz kalkmadı ama evler bakımından temel eşyaların haczi yasaklandı. Yani haczedilemeyen eşyaların sayısı arttı. Eskiden ocak haczedilemiyordu ama buzdolabı haczedilebiliyordu mesela. Artık buzdolabı da haczedilemez hale geldi. Tabi bu mallardan birden fazla olması halinde diğerleri haczedilebilir.
  • wenlock  (13.11.12 12:35:13) 
karşı tarafla çok kavgalı değilsen, ya da avukat çok orospu çocuğu değilse mallara haciz konsa bile seni yeddiemin atayıp malları evde bırakırlar. borcunu ödeyince üstündeki haczi kaldırırsın. ödeme niyetin varsa telaş edecek durum yok.


  • plainwalker  (13.11.12 13:04:51) 
borçlu oldugum yer bır banka. şahsa bir borcum yok odeyecegım ama sanırsam 17 bini tek seferde ıstıyor serefsızler. onu oldurseler odeyecek durumum yok aracım 10 bin lira ederse eder o da anında satılmaz zaten. bir tek borcumda o bankaya değil bir ton borcum var. o nedenle bısılerı kacırmam gerek. şimdi ben itiraz etmesem odeyecem desem ne olacak ki direk 17 bını ıstıyorlar .s


  • Bodyguard-cBs  (13.11.12 14:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.