[]

Dukan Diyeti Zararlı mı?

Başlayalım dedik ama yapma etme diyenler var.Siz ne dersiniz?Zararlı mı Dukan?




 
Çok değil.Ama kilolu tabirini kullanabiliriz.


  • botucat  (08.11.12 16:43:50) 
karatay diyetini metheden duydum, diyet yapanlar arasında. istersen ona da bir bak.


  • crimsonlady  (08.11.12 16:46:07) 
sanırım atkins benzeri bir şeydi bu da
yani protein ağırlıklı
ben 6 ayda 25 kilo verdim atkins ile
hatta hayatım boyunca hiç olmadığım kadar sağlıklı bir 6 ay geçirdim diyebilirim
ama yapmaya kararlıysan kitabını al iyice oku öyle yap
  • neira  (08.11.12 16:46:30) 
hayır zararlı değil fakat çok zorlanıyorsan birebir listeye uymak yerine uzak durman gerekenlerden vazgeçmeye başlayabilirsin.
ör;unlu/yağlı gıdalar,tatlandırıcılar,asitli içecekler,hamurlu tatlılar
bir de akşam 7 den sonra bir şey yememekte fayda var.
  • artemiss  (08.11.12 16:46:43) 
dukan zararlı falan değil. çevremdeki 10 kişiden fazla insan yaptı, en ufak bir sağlık sorunu yaşamadılar. sadece diyete yeni başlayınca halsizlik hissediyorsun o kadar.


  • tchuck  (08.11.12 16:48:55) 
yapma yapma yapma

bugün doktora gittim sırf bu yüzden, kolesterol seviyesini yükseltiyorsun. az ye çok hareket et.
  • naturelist  (08.11.12 17:01:26) 
bak güzel kardeşim sakın diyet yapma beslenme hayatını değiştir.
Dukan diyeti falan diyeti filan bilmemnesi ile verdiğin kiloları obur boğazından ötürü geri alma riskin fazla yani tüm insanların riski fazla. Bende 2 ayda 25 kilo verdim ama ne dukan diyeti be falan diyeti, ben kendi hissetiğim ölçülerde yedim açlık çektim spor yaptım en ÖNEMLİSİ beslenme şeklimi değiştirdim.

Çorbayı eksik etmem yarım tabak yerim üzerine meyva yerim, doymam diyosun doyma zaten doyduğun için alıyorsun kiloları,

Ama ben yapamam dersen hiç bulaşma derim yoksa geri alırsın kiloları aç kaldığınla kalırsın.
  • basond  (08.11.12 17:01:37) 
gecen burda bir duyuruda kiyamet koptu o yuzden biraz cekinerek yaziyorum :)

2 ay yaptim. iyi ki yaptim diyorum ama tekrar yapmam. soyle ki;
basit karbonhidratlarin insani nasil etkiledigini ve saglikli beslenmenin en onemli ayaginin bu basit karb.lari azaltmaktan gectigini bizzat tecrube ederek ogrendim. aliskanliklarim degisti buyuk olcude.
ote yandan tek besine dayali diyetler biraz ekstrem gercekten. bunun yerine kompleks karb. protein ve yaglarin dengeli oldugu bir diyet en sagliklisi.
ozellikle 'tatliya zaafim var' veya 'yiyorum 2 saat sonra yine acikiyorum' gibi seyler soyluyorsan dukan i dene derim. ama esas olan zararli aliskanliklari hayatindan uzaklastirmak. yapabiliyorsan oylesi daha makul.
  • chavezding  (08.11.12 17:30:35) 
daha önce de çeşitli doktorlar tarafından yüksek protein diyetleri ortaya atılmış, mucize olarak adlandırılmış, sonra unutulmuştur. biraz moda oldu diye hemen atlamayın bence.
bu diyetin her yerde söylenen zararlarını ve kilo vermek istediği için bunları kulak arkası eden insanların itirazlarını bir de burada saymaya gerek yok, o yüzden kısaca şöyle söyleyeyim:

kilo vermek, yani insanın ağırlığının azalması zor bir şey değildir. zor olan yağ yakmaktır. bu diyette kaybedilen ağırlık da yağdan ziyade kas ve su olduğu için hem sağlığınıza zararlıdır, hem de sandığınız kadar güzel görünmenizi sağlamayacaktır. 1 kilo yağın 1 kilo kastan daha çok yer kapladığını da unutmayalım.

meyve yemeyi yasaklayan hiçbir diyet programına itibar etmemek lazım ya.
  • sereia  (08.11.12 17:35:27 ~ 22:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.