[]

fransızca

iyi derecede fransızca bilen biri var mı yardıma ihtiyacım var. türkçeye çevirebilir misiniz? çok acil

Ce n’est pas seulement parce que l’appel au dialogue vient de la Russie, soutien indéfectible à Damas, qu’il apparaît irrecevable pour Ankara. Ce n’est pas non plus parce que la Turquie soutient ouvertement l’opposition politique et armée au régime baasiste et à Bachar el-Assad. C’est avant tout pour le chef de la diplomatie, Ahmet Davutoglu, parce que l’homme fort de Damas poursuit ses massacres y compris durant la fête religieuse du Sacrifice.

L’Aïd el-Adha est un peu l’équivalent pour les musulmans de la fête chrétienne de Noël, et normalement propice à une trêve dans les conflits violents. Mais cette année encore – alors que l’an dernier c’est Ankara qui avait appelé à la suspension des opérations militaires, en vain également – la trêve est restée lettre morte.

C’était d’ailleurs prévisible, pour la première et bonne raison que le clan alaouite au pouvoir n’a aucun respect pour une pratique religieuse sunnite qu’il ne partage pas. Mais aussi car, depuis bien longtemps, Ankara et ses alliés, le Qatar, l’Arabie Saoudite, les Européens et les Américains ne croient de toute façon plus à une issue négociée dans la crise syrienne. Ils ont même parié sur le renversement pur et simple du pouvoir finissant de la dynastie el-Assad.

 
denedim, google translate %97 falan başarıyla ingilizceye çevirebiliyor. oradan türkçeye çevirmeyi düşünür müsün?


  • harzem  (02.11.12 00:35:47) 
ingilizcem o kadar iyi değil malesef. ve bu ödevi sabaha teslim etmeliyim.


  • la femme de turc  (02.11.12 00:46:52) 
Türkiye tarafından kabul edilmez olmasının sebebi, diyalog çağrısın rusyadan gelmesi değil. Türkiyenin Baas rejimine ve beşar Esad'a karşı açıkça muhalifleri desteklemesi de değil. Ana sebebi Güçlü Şam liderinin kurban bayramı boyunca katliamlara devam etmesi.

Kurban bayramı müslümanlar için hristiyanların yılbaşıyla eşdeğerdir.normalde, bu yıl haricinde şiddetli çatışmalara bir ara verilir. Geçen yıl ankara askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulunmuştu. boş yere bu ateşkes çağrısı görmezden gelindi.

dahası ilk sebep olarak iktidardaki Alevilerin onaylamadıkları sünnilere sağgılarının olmadığı düşünülüyordu.

ayrıca Ankara ve müttefikleri katar, suudi arabistan, avrupa ve amerika uzun süredir,uzlaşmaya dayalı bir çözüme artık inanmıyor. Esad hanedanının gücünün biteceğine düpedüz yanlış bahis oynadılar.

google çeviri de. ingilizce rusça ve türkçeye çevirip yaklaşık bir çevirisini yaptım. umarım işini görür.
  • slavophilia  (02.11.12 10:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.