[]

Gözlük kullanmalı mıyım acaba?

iyi akşamlar duyuru ahalisi,nasılsınız?
benim merak ettiğim durum şu,çalıştığım iş gereği(web tasarım) sabah 9 dan akşam 7 ye kadar sürekli bilgisayar başındayım.iş çıkışı bir programım yoksa da eve gelip yine bilgisayar başında vakit geçiriyorum.yani uyumadığım her an neredeyse bilgisayar başındayım.ve ekrana boş bakmak eylemi dışında,sürekli parlak ekrana odaklandığım için,gözde kuruluk,ufak baş agrıları ve göz bölgesinde sürekli bi kaşınma hissi oluyor.
2 sene önce filan göz doktoruna gittiğimde kartal gibi gözlerim olduğunu söylemişti,yani görmekle ilgili bir problemim yok..acaba diyorum yukarıda belirttiğim sorunları çözüp beni rahata ulaştıracak bir gözlük var mıdır?


 
göz kuruluğu sürekli bilgisayar kullanların başına sıklıkla gelen bir şey, bunun için suni gözyaşı damlalarından kullanabilirsiniz, gözleriniz bozuk değilken gözlük kullanmamalısınız.


  • mocha  (01.11.12 21:51:02) 
peki bu "dinlendirici gözlük" dedikleri olay aslında insan sağlığına zararlı bir pazarlama stratejisi mi?


  • bana da bu yakisir  (01.11.12 21:57:32) 
dinlendirici gözlük olayı yalan.

göz kuruluğu için damla ve suni gözyaşılar var. en zararsızından alıp kullanabilirsin.

son olarak pc başında 20 dk da bir falan gözünü ekrandan alıp uzaktaki bir noktaya bakmak faydalı. 20 dk arayla uzaktaki bir nesneye odaklan yani.
  • iki arada bir derede  (01.11.12 22:07:24) 
peki o şu an kullandığın gözlüğün bir numarası var mı?yoksa gidip bir optik mağazasına "ben dinlendirici gözlük alıcam" dediğimde veriyorlar mı?


  • bana da bu yakisir  (01.11.12 22:08:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.