[]

Evrenle ilgili

bir gün bir şeyleri ışınlayabiliyor olsak bile, örneğin 2.5 milyon ışık yılı uzaktaki andromeda galaksisine gönderme ihtimalimiz yok değil mi? yani naparsam yapalım, öyle bir yolculuk 2.5 milyon yıl sürecek yani değil mi?

arkadaş bu insanın sinirini bozuyor. etrafımızda bizden katrilyonlarca kat büyük şeyler var ve biz %1'ini bile öğrenemeden gideceğiz.

farklı bir güneş sistemine yolculuk neredeyse imkansız olacak yani demi?

 
ışık hızına ulaşabilirsen o kadar sürecek. bize en yakın yıldız proxima centauri mi öyle bişi. başka galaksi çok daha uzak. yıllar evvel yollanan prob anca güneş sisteminin kıyısına gelebildi. ama wormhole kullanıp evrenin bükülmesinden faydalınılabili yıldızın biri patlarsa ve istediğin yere gidiyosa tabi.
güneş patlamalarının bu tip yolculuklar yapan uzaylılara işaret ettiğini, onların içine daldıklarını söyleyen kimi şahıslar bile mevcut :P

  • kediebesi  (26.10.12 18:27:45 ~ 18:29:32) 
hem 2.5 milyon yıl sürecek hem de ışık hızına çıkmak maddeyi madde formundan alacağı için geri dönülmez olabilir yani tehlikeli olabilir. zaten bu yüzden bir konumdan diğerine atlama için ışınlanma değil solucan delikleri araştırılıyor. solucan delikleri sayesinde evrenin bir noktasından girip diğer noktasından çıkıyoruz, kapıdan geçer gibi. tabi daha girip çıkamıyoruz ama teori o yönde.


  • r_u_h  (26.10.12 18:39:54) 
Aslında ışık hızına da ulaşsak yapacağımız seyahatler fiziksel bir seyahat oluyor. Yani araba yolculuğu gibi düşünün, 100 km ile de gitseniz 180 ile de gitseniz yolu katetmeniz gerekiyor. Işık hızında bile olsak mantıklı bir yol süresi yok, çok uzun.

Hyperspace kavramı var. Bu solucandelikleri gibi başlangıç ve varış arasında katedilen yolları imkanlı kılan yapılar. Ayrıca okuduğum bazı kitaplarda dünya dışı canlılar her ne kadar ışık hızlarına çıkabilseler ve ömürleri çok uzun olsa bile doğrudan a noktasından b noktasına gitmenin onlar için bile imkansız olduğunu bu yüzden solucan delikler, hyperspace vb kullandıklarını yazıyordu. Mantıklı olan da budur zaten :)
  • burka  (26.10.12 19:20:10) 
öncelikle bu anlattıklarım yanlış olabilir, çok eskiden okumuştum uyarayım. :))

ışınlamanın ışık hızına ulaşmak olduğu yazıyordu bir yerde. öyle kalmış hafızamda. yani bize anlatılan gibi atomlarına ayrış, elektrik gibi git falan değil. burka'nın da dediği gibi, arabayla gidiyorsun ama ışık hızıyla.

hatta yazan adama mesaj atmıştım, "e hoca o zaman önümüzde zibilyon tane engel var, ya çarpa çarpa gidecez ya da yolda ölcez" diye, cevap vermemişti. =))
  • zazazaraeta  (26.10.12 19:32:08) 
@zaza kanka ışık hızı mantığını biliyorum da, çok zoruma gitti evrenin neredeyse hiçbir yerine ulaşamayacak olmamız, ışık hızına rağmen.

bu arada galiba çarpa çarpa gitmeyiz, çünkü madde formumuzdan çıkıyoruz ışık hızına ulaşınca :)
  • kameramotor  (26.10.12 19:47:21) 
haci sen bi solucan deliklerini oku rahatlarsin bence.


  • tezek  (26.10.12 20:07:16) 
bence insalık önce yakınları hedefleyecek. milyon ışık yılı sehayat etme bugünkü fizik kuralları bilgimizle imkansız.

proxima centauri 4.24 ışık yılı uzakta. O kadar da uzak değil yani


kendi güneş sistemimizdeki neptün'ün bile çekilmiş en iyi resmi benim fotoğraf makinemle çektiğim Ay resminden daha detaylı değil.
200 yıl sonra proxima centauri daha yakında olacak ulaşılabilirlik açısından diye düşünüyorum


en.wikipedia.org
interstellar travel

The Sun as seen from the Alpha Centauri system, using Celestia
Proxima Centauri has been suggested as a possible first destination for interstellar travel.[26] The star is in motion toward Earth at a rate of 21.7 km/s;[1] however, it will only come as close as 3.11 light-years, and then move farther away after 26,700 years.[2] If non-nuclear propulsion were used, a voyage of a spacecraft to a planet orbiting Proxima Centauri would probably require thousands of years.[64] A slow-moving probe would have only several tens of thousands of years to catch Proxima Centauri near its closest approach, and could end up watching it recede into the distance.[65] Nuclear pulse propulsion might enable such interstellar travel with a trip timescale of a century, beginning within the next century, inspiring several studies such as Project Orion, Project Daedalus, and Project Longshot.[65]
From Proxima Centauri, the Sun would appear as a bright, 0.4 magnitude star in the constellation Cassiopeia.[66]
  • spankenstein  (26.10.12 20:26:22 ~ 20:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.