[]

Java 'ya nasıl çalışılır?

Abiler ablalar java'ya yeni başladım.Her şey iyi hoş gidiyor ama bazı şeyler eksik. Zor denilen şeylerde zorlanmam gereğinden fazla gibi geliyor bana. Bazen kendimce cıkmaza giriyorum. Nasıl çalışacağımı bilmiyorum.Sizce nasıl çalışmalıyım? Bilmediğim şeylerden dolayı mı zorlanıyorum yoksa sıkıntım yeterince yaratıcı olamam mı? Sorun nedir anlayamadım.
(Özellikle bilgisayar konusunda ilgili arkadaşların cevabı başlangıçta onlar nasıl sorunlar yaşadı üzerine olursa sevinirim)



 
onceden programlama tecruben varsa direkt basla 'bugun hesap makinesi yapacam' diye. google falan fismekan ogren.

tecrube yoksa, bir giris kitabini oku oradaki dandik orneklerden basla. hosuna giden ornekleri kendin yapmaya calis, kitapla falan karsilastir yaptiklarini. bunu yaptim bunu da yaparim o zaman diyerek kendine yeni problemler yarat, yine google araciligiyla eksiklerini kapatarak devam et.

ben boyle yapmistim.
  • arayici oynarim  (23.10.12 10:40:47) 
java öyle "hello world" yazmakla aha biliyorum denecek şey değil. işin sql kısmı var, network kısmı var, var oğlu var. amacın ve eğitim düzeyin nedir öncelikli olan bunlar. profesyonel amaçlı mı öğrenmek istiyorsun yoksa atıyorum kız arkadaşına güzellik yapmak için mi?

amacın profesyonelse ve programlamayla ilgili hiçbi ders okumadıysan kursa gitmen en iyisi. kitapların arasında boğulursun yoksa.
  • hosein  (23.10.12 10:41:48) 
@arayici oynarim aslında dediklerini yapmaya çalışıyorum. Ama beni yıldıran nesnesel programlamanın içiçe geçmiş yapısı . Tahmin ediyorum ki zamanla alışılmış yapılara dönüşür bunlar . Peki bundan sonra gidilecek son nokta nedir?

@hosein üni. 1. sınıfta java dersi de alıyorum ayrıca ama ders cok yuzeysel aslında amacım derinlerine inmek ve edinim kazanmak oldugundan bu sıkıntıda. Aslında üstte sordugum soruyla aynı soruyu soracagım hangi disiplin içerisinde inceleyim amacım ne olsun ? Hangi noktaya ulasabilirim ? Kursa gitmek maddi olarak zor duruma sokabilir hem kursa da pek zaman ayırmak mantıklı gelmiyor.
  • spektrum9000  (23.10.12 11:22:06) 
nesne tabanli progamlamayi cözmeniz lazim en basta. Tabi programlamayi cozdugunuzu var sayarak. Bu biraz vakit alan, tecrubeye bagli bir sey. Bir cok da prensibi vardir, design patternlari vs vardir, onlara dikkat etmek lazim. Dogrusunu open-source projelerde, kitaplarda falan bulabilirsiniz belki; ben de bilmiyorum nerede oldugunu. Tabi bol bol egzersiz de sart. Bir noktadan sonra akliniz o sekilde calismaya baslayinca sorun olmaz zaten.

Sonra biraz javanin inceliklerine, Swing'e, veritabanlarina, web gelistirme ortamlarina göz atabilirsiniz. Sonrasinda unit testing, dependency injection gibi genel, her dilde gecerli kavramlari ogrenmeniz ve uygulamaniz isinize yarar.
  • natnan  (23.10.12 11:57:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.