[]

bir kadının askerlik ile ilgili görüşü

facebook da arkadaş listemde olan bir bağyan arkadaş mustafa kemal in ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum sözünü bir fotoğraf üzerinde paylaşmış.bunu yakın bir zamanda paylaşmamış ama sanırım bir onun üzerinde kayıp verilen bir çatışma üzerine paylaşmış.nasıl değerlendirmeli?teşekkürler.
edit:burada yargıladığım söz değil sözün saçmalığı bir yana hayatında askere gitmeyecek birisinin başkalarının ölümüyle ilgili bir sözü böyle rahatça sarfedebilmesi.



 
çok garip bir soru, ne yandan bakıyorsanız o yana göre değerlendirin işte. çok kıytırık, popülist bir söylem içinde saçmalamış kendisi bence. tekrar düşündüm de, bayağı gerizekalı bir durum ölen askerin ardından daha fazlasını bekleyen milliyetçilik de bir ayrı oluyor.


  • hewit  (16.10.12 16:49:58) 
Saçmalık. Dünyada hiçbir şey insan hayatından daha değerli olamaz. Hele hele saçma sapan politik sebepler yüzünden insanların birbirini öldürmesi kabul edilemez.


  • himmet dayi  (16.10.12 16:50:49) 
sözün saçmalığı diye bir şey söylemeniz, çanakkale savaşı ve o sözün söylendiği durum ve o sözün devamı hakkında bir şey bilmediğinizi ortaya koyuyor.

o kadın bildiğimiz düz bir insan. sıradan milyonlarca kişiden biri. yapılacak bir şey yok.
  • efrasiyab87  (16.10.12 17:27:21) 
çanakkale savaşında 3 büyük dedemi birden kaybetmiş birisi olarak hiç dokunmuyor bu söz. belirtmek istedim.


  • insomni4c  (20.08.13 19:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.