[]

arı vs hamamböceği

odama giren arıyı öldürmek zorunda kaldım.annem arı öldürülür mü günah yazık filan dedi.ki bir hamamböceği görse direk beni çağırır öldürmem için.hamamböceğinin kabahati nedir bal sıçamaması mı :) ?




 
karinca, ari gibi hayvanlar nedense ayri bir sefkat duyulur. ben de tam sebebini bilmiyorum ama ariyi da hamambocegi ile ayni kefeye koymak cok mantikli gelmedi:)


  • crucio  (16.10.12 14:34:34) 
Normalde büyükler her hayvanı da can sayarak öldürmeye karşı çıkarlar ama işe bak ki sinek, hamam böceği, sivrisinek gibi ısıran mide bulandıran yada mikroplu olduğu düşünülen hayvanlar söz konusu olduğunda can meselesi akla gelmez. bir de müslümanlıkta arı, karınca, örümcek, kuş falan değerli sayılır belki de direk ondandır.


  • taqster  (16.10.12 14:44:34) 
öldürülmesi gereken hayvanlar haşerelerdir. insan sağlığına zararlı oldukları için öldürülürler.


  • japon askeri  (16.10.12 14:49:20) 
genellikle dini ve geleneksel olarak kıymetli sayılan böcekler var işte karınca, arı çalışkanlık, üretkenlik ve özellikle arı bal yaptığı için faydalı olarak görülür, kelebek güzellik simgesidir falan filan. hamamböceği de hep mikroplu, kötü haşarat olarak benimsenmiştir ki aslında hamamböcekleri çok temizdir, insanla temastan sonra kendilerini temizlerler.

ama yine de arı zararsızdır hatta dünya için çok yararlı ve gereklidir, bi gazete yardımıyla pencereden çıkmasını sağlasan daha iyi olur.
  • r_u_h  (16.10.12 14:49:42) 
karıncanın dinen ayrıcalığı yoktur hatta açgözlü bir hayvan olmasından mütevellit sevilmez pek muhafazakar çevrelerce.Bilgi olsun diye işte..


  • sannora  (16.10.12 15:42:19) 
karınca, arı, örümcek vb. canlıların öldürülmesi hoş görülmez dinen.


  • durdenist  (16.10.12 15:57:50 ~ 15:58:11) 
arı sokuyor ama?


  • ceska  (16.10.12 16:31:07) 
@ceska arının sokma amacı kovanı korumaktır, onların dünyasında kovan kokular ve kimyasal sinyaller bulunduğundan kendisine sataşan birinin kovana zarar vermesi olasıdır. bunun dışında insanı kolay kolay sokmazlar, gazeteyle hatta elimle öteleyerek dışarı çıkarttığım çok olmuştur. köşeye sıkıştığını veya zarar vereceğini hissetmezse sorun yok. tabi bal arılarından bahsediyorum.

eşek arıları da tehdit hissetmedikçe insanı sokmaz, hatta ilk saldırısı genellikle sokma değil ısırıktır. sokarsa çok pis ağrı yapar. sinirlenmiş sağa sola saldıran bi eşek arısı varsa öldür tabi.
  • r_u_h  (16.10.12 16:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.