[]

insanların tipiyle dalga geçme

sözlükte sık sık rastlıyorum böylelerine.bugün pucca başlığında gördüm böyle entryler bir de pink freud mu ne onun başlığında.yalan söylemeyeyim bazen içten içe insanları tipleriyle yargılarım içimden de olsa söylerim bu nasıl tip diye.ama o an kendimden utanırım böyle düşündüğüm için.siz ne düşünüyorsunuz bu durumla ilgili?




 
aynı senin gibi ben de istemdışı da olsa insanların görünüşüyle ilgili kendi kafamda saçmalar ve sonra da çok utanıp o düşünceyi uzaklaştırırım kafamdan.


  • aeroflot  (16.10.12 13:51:12) 
dediğin insanlar beni ilgilendirmiyor ama tanrılara da yaratılana da yaratılanın iç güzelliğine de inanmayan bir kuraltanımaz/ahlaksız/pislik/badass olduğum için insanların güzellikleri kadar, çirkinlikleri de benim için üzerine konuşulabilir şeyler.

çirkinlik çok özel bir şey. freaklik de öyle.
sapkın şeylerden hoşlanıyoruz. bu çerçevede istediğim şeyi istediğim kadar aşağılarım.
bu da benim düşünce özgürlüğümün bir parçası.

utanmam da. utanılacak bir şey yok.
fiziksel şeyler dünyasında fiziksel bir şey konuşuyoruz. içinden yapmak daha fena. saklı niyetten nefret ederim.

bir şeyi yapıyorsam GÖSTERE GÖSTERE yapmaktan hoşlanırım.

ek1: gizli gizli fis fis fısır fısırlamak hoş değil.
yüzü yanmış bir insanın yüzüne bakmadan yanından geçmeye çalışmak yerine, direk sorarım:yüzün acıyor mu? direk yanına giderim: nasılsın?

burnunun açısı kötüyse bunu söylerim bir insana. saçını kötü bir renge boyattıysa da söylerim. berbat giyindiyse de söylerim.

bunların hepsini söyleyebiliyorum, çünkü kendime de aynı muameleyi yapabiliyorum.

diğer türlüsüne uyuz oluyorum. dev bastırılmışlık.


ek2:
başlıkta da olabilir böyle şeyler bence. görüş bunlar. fiziksel görünüme takmıyorsa bir insan fiziksel görünümünden dolayı gelen bir yoruma da takmasın o zaman. çok uhrevi ve manevist ya hani insanlar. onlar manevist olsunlar. dış görünüş diye bir şey yokmuş gibi yapsınlar o zaman. hadi. bekliyorum.
  • fauxhumanitas  (16.10.12 13:52:17 ~ 13:59:58) 
internette bu türden zorbalıklar çok yaygın. mesela 4chan'dekilerin tipleriyle dalga geçerek intiharına sebep oldukları ergenler mevcut. şu da aynı durumun sözlükteki en uç örneklerinden:

(bkz: ekşi sözlük pankartının önünde planking yapan kız)
  • zgrydn  (16.10.12 13:52:22) 
o kızda fazla özgüven var biraz da


  • partizan  (16.10.12 13:55:55) 
@fauxhumanitas sen biraz yanlış mı anlamışsın acaba mevzuyu?


  • aeroflot  (16.10.12 14:02:08) 
@aeroflot

feci derecede doğru anladım, insanların tipleriyle dalga geçmenin kökeninde bir çok açıklaması vardır. birini çirkin bulup, bu durumu içten belirme halinin de birden çok açıklaması var. sadece başka bir yerden bakıyorum. belki aynı noktalarda durmuyoruzdur?

hatta şimdi girdim sozlukte verilen linklerdeki fotoğraflarına da baktım. kızın suratı(pinkfreud olan) muppet show kuklasına benziyor. ama çok komik bence bu. iyi bir şey yani. ahahha çok şirin. diğer mevzularını hiç bilmiyorum. mesaj, bişey, kitap, twitter falan. ama tipi komikmiş.

her neyse, neden yanlış anladığımı düşündün?
  • fauxhumanitas  (16.10.12 14:39:18) 
Sadece çirkinlikle dalga geçmek sığlık kabul.

Ama kendini herkesten üstün gören, milleti aşağılayan, hatta Pucca gibi yüzünü daha önce göstermeyerek bir pazarlama malzemesi haline getirmiş birisi daha sonra çirkin çıkınca dalga geçmek ve "bu muymuş milletle dalga geçen kezban" demek saçma değil.

(bkz: pucca/@shelbyl)
  • homo sapiens gotgobekus  (16.10.12 14:41:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.