[]

100 kisiye sorduk

ev alacaksiniz diyelim. eve ayirabileceginiz butce geregi bir secim yapmak zorundasiniz. guzel, elit bir semtte orta veya dusuk ayar bi ev mi, yoksa orta ayar bir semtte guzel, elit(hatta dubleks evet ahahah) bir ev mi alirdiniz?




 
ben şahsen orta ayar bir semtte güzel ve elit olanını tercih ederdim. semti her zaman görmek zorunda değil insan ama malum, evdeki huzur zenginlik budur.


  • rachel  (25.03.07 14:47:06) 
kesinlikle güzel, elit olması gereken evdir. içinde yaşanacak, huzur verecek olan öğe evdir.
şu ölmeden önce şunu yapın yazılarından birinde de vardı: "sıradan bir arabayla idare edin ama alabileceğiniz en güzel evi alın."

  • geldiler  (25.03.07 15:01:47) 
orta ayar semt dediğiniz arabanızı kapının önüne bırakıp rahat rahat uyuyabileceğiniz bir semt ise elit ev en iyisi.
kapıyı camı kapattığınızda kendinizle kalıyosunuz sonuçta...

  • denize karsi icen keci  (25.03.07 18:12:24) 
Temellerde anlaşalım.
1. Evin bir odası bir şekilde güzelce güneş görsün, önü açık olsun ya da manzarası olsun
2. En az bir odası çok iyi ısınabilsin.
3. Mutfakta, banyoda büyük sorunlar olmasın.
Bu şartlar sağlandıktan sonra kaç kişi kalınacağı ve kalanların yapısına göre 2 grubu çaprazlayabiliriz
A.1. Eğer tek kişiyse insanları güldürecek derece küçük olmadıktan sonra avantaj bile olur küçük ev
A.2. Eğer birden çok kişiyse küçük ev hır gür çıkartır, hatta 1 odada 2 kişi kalmak gibi fantazilere girmeyin bile

B.1.Eğer evde kalacak insanlar kılaptan kılaba koşan, geceyi gündüzle birleştiren, sabah kimle uyanacakları belli olmayan kişilerse o zaman komşu faktörü devreye giriyor ki bu noktada da açık görüş sahibi insanlar gerekiyor.
B.2. Yok eğer asosyal insanlar yaşayacaksa o zaman evin içi önem kazanıyor

Not: eşya sayısının az olması durumunda büyük ev mantıklı gibi gözükse de aman diyeyim

Bunların hepsini puanlayıp çaprazlarsak fantastik sonuçlar elde edebiliriz
  • quaalude  (26.03.07 00:29:51) 
elit semtte orta karar bir ev daha iyi olacaktır kanımca, en azından başınız ağrımaz

"ev alma, komşu al" -benjamin franklin
  • reeper redeemer  (26.03.07 01:13:28) 
elit semt tercihim.

hem ulaşım imkanları acısından hem semtin diğer sakinleri acısından hem de semt esnafı acısından kaliteli semti yeğ tutarım. orta ayar veya düşük ayar semtlerde çoğunlukla kimlerin oturduğu herkesçe malum.

komşu dırdırı, esnaf vırvırı, her gece kavga dövüş yüzünden mahalle sakini olmuş polisler vs vs...

tarlabaşında ultralüks dairede kaç kişi oturmak ister?

kesinlikle elit semt. evet evet! kesinlikle!
  • ahu  (26.03.07 14:48:10) 
Köyden alın. Köy gibisi var mı be?

Ayrıca elit melit yer yalan dolandır. Ne o öyle çat kapı misafir olamayacaksam ya da gelmeyeceklerse ne işe yarar ev. Çoğu kişinin sabahın köründe besaş kuyruğuna girdiği bi semt/mahalleden alın evi.

Cehalet de fakirlik de erdemdir. Köylü milletin efendisidir. Kahrolsun burjuvazi.

Aklıma başka bişey gelmedi: )
  • colonizer  (27.03.07 16:06:30) 
Güzel bir semtte orta ayar bir ev.. Mutluluk..


  • ermanen  (14.06.07 02:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.