[]

Bilimsel makalede yazar sayısının önemi

Bilimsel bir yayında ilk isimden sonraki kişi sayısının ya da sıralamasının önemi hakkında bilgi sahibi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
örneğin yayında aynı branştan 5 yazarla 6 yazar olması arasında bir fark var mıdır, yazının değeri ya da dergilere kabulu açısından ?



 
sıralama alfabetik olmalı, onu biliyorum. ama sayı hakkında bi şey diyemem.


  • klassno  (15.10.12 00:02:22) 
@klassno alfabetik sıra çok kabul görmüyor diye biliyorum, çünkü genelde atıf yapılırken ilk isme atıf yapılıyor. ayrıca bazı kadrolara atanma kriteri olarak da uluslararası dergilerde birinci isim makalesi olma şartı aranıyor.


  • ihe sade  (15.10.12 00:04:21) 
ilk yazar araştırmayı yapan kişidir, son yazar ise onun hocasıdır genelde ya da corresponding author/ PI falan. aradaki 2-3 kişi de ucundan kenarından bişeyler yapmışlardır, ama makale atfı ilk isme yapılır, son ismin gözetiminde çıkmış olur.


  • meriadoc  (15.10.12 02:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.