[]

Vatandaşlarımızı öldürdüler

neden savaş çıkması istenmiyor? yarın yine aynı şeyler olursa..




 
çünkü şam'dan dışarı çıkmakta zorlanan bir hükümetin sınıra kadar gelip bir başka ülkeyi bombalaması çok düşük bir ihtimal. özgür suriye ordusu denen oluşum beşar esad'ı deviremeyecek. bu belli olduğu için savaşla devirmek isteniyor. bunun için de bizi piyon olarak kullanıyorlar.

şimdi tekrar düşün. biz neden girelim savaşa?
  • tantunisultansüleyman  (03.10.12 22:31:13) 
vatandaşlarımızı özgür suriye ordusu mu öldürdü?


  • spesifikasyon  (03.10.12 22:32:13) 
oha dalga mı geçiyorsun nasıl neden savaş çıkmasını istemiyor diyorsun, bir kere genel bakarsak savaş asla çıkmamalı, özel durumumuza bakarsak piyonuz zaten


  • wayne  (03.10.12 22:33:01) 
@wayne

vatandaşlarımız ölmeye devam etsin o zaman.
  • spesifikasyon  (03.10.12 22:33:57) 
bombalanan şehrimizdeki isanların acaba % kaçı kendini "vatandaşımız" olarak görüyor, onu da bir sormak lazım, neden girelimki savaşa.


  • ananza  (03.10.12 22:34:35) 
özgür suriye ordusu çapulculardan oluşuyor. ancak o bölgede ajanlar cirit atıyor. pkk'ya nasıl ki nato helikopterleri ile silah taşındıysa, bu bölgede de sözde müttefiklerimizin (ya da daha doğru tabirle çıkarı olan devletlerin) bizi savaşa sokmamak için yapamayacağı şey yok.


  • tantunisultansüleyman  (03.10.12 22:35:08) 
1. bence kimse ölmedi. halkı bu savaşa alıştırmaya çalışıyorlar.

2. savaş bir oyun değil, hele bu çağda. savaşın götürdükleri ve yaşattıkları çok fazla ve derindir. bu yüzden ancak zorunlu durumlarda savaşa girilir. amerika girin la dedi, recep tamam dedi. yaparsak yüzyılın hatası olur.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (03.10.12 22:35:37 ~ 22:36:27) 
o insanları öldüren kapitalist akp politikaları. embesiller bile farkında. sen?


  • yapacakbirseyyok  (03.10.12 22:37:39) 
@ananza

1 anne ve 4 çocuğu ölmüş
  • spesifikasyon  (03.10.12 22:37:54) 
savaş hiçbir zaman tek yol değil. savaş hiçbir zaman son seçenek bile değil.
insan hayatlarından bahsediyoruz.
dünyanın geldiği şu noktada savaş tamamen saçmalık.
manyak bu ülkeler!
  • fauxhumanitas  (03.10.12 22:46:02) 
vatandasin degeri yokta ondan.

israil ceker vurur bir sey olmaz, baska ülkeden biri öldürür bir sey olmaz, pkk öldürür "sabrimizi tasirmasinlarrr" , "artik yeter" derler halk afferin bak tepkililer der.

kisacasi degerimiz yok türkiye devleti icin.

söyle izah ediyim, sen yurt disinda kacirildin, öldürüldün, basina bir is geldi, dene bakiyim konsolosluga ulasabiliyo musun?

basit bi deneme...
  • serabetan  (03.10.12 22:56:45) 
Yüzlerce otobiyografi var, belgesel niteliğinde kitaplar var, savaş zamanı yaşananları anlatan. Bir tanesini bile okumadın mı yoksa? Bir satırını okusan anlardın niye savaş çıksın istemediğimi. Savaşın neden istenmediğini? Hangi bir sebebi sayayım ki? Dağ gibi yiğitlerin yok yere ölüp gidecek olmasını mı? Gıda ve tüketim ürünlerinin fiyatlarının yüz katına fırlayabileceğini mi? VE bir süre sonra kıtlık sebebiyle paran olsa bile ihtiyacın olan temel maddelere bile ulaşamayacak olmayı mı?
Hepsini geçtim, 30 yıldır pkkyı bitiremedik daha, Suriye^yi bitireceğiz?

  • bitter cikolata  (03.10.12 23:05:20) 
annem babam ve kardeşim antakya' da yaşıyor. senin annen baban olsaydı savaş çıkmasını ister miydin?

hiçkimsenin annesinin babasının kardeşinin ölmemesi içim savaş çıkmasını istemiyorum. Zerre kadar itibarı olmayan ülkemizin yalandan gaza-dolduruşa gelerek sırf bir şeyler yapmış görünmek için bir barut fıçısına kibrit çakmasını istemiyorum. hiçbir ülke benim annemden önemli değil!
  • 7c  (03.10.12 23:08:30 ~ 23:12:07) 
bir oyunun içerisindeyiz. israil de bizim vatandaşlarımızı öldürdü bir kaç sene önce hatırladın mı? mavi marmara? sonuç ne oldu? neden borumuz ötmedi? niye saldıramadık. hah şimdi afganistan, ırak, libya, mısır gitti mi? gitti. kim götürdü? neden iç karışıklık çıktı? sen biliyorsun bunun cevabını. e yandaş israil'e abilerinden aldıkları emirleri boyun büken t.c. şimdi üflesen uçacak bir ülkeyle neden savaşa girmek istiyor? neden sürekli tehdit ediyor? kim söylüyor bunları yapmasını? sence? fikrini merak ettim gerçekten.

çok eminim ki suriye misilleme haberi yalan haber. bir şekilde puzzle parçaları yerine oturtuluyor ve asıl resim ortaya çıkmaya başlıyor. al bi kaç ay öncesi uçak düştü. dedi suriye vurdum. hoop mermi izleri yok uçakta. yok pilotların botları bulundu, kaskı uluslararası sulardaymış ama postalı suriye sularındaymış, enkaz incelenemiyormuş. ulan bu kadar mı anadaval bu memleketin vatandaşı arkadaş?

neden savaş çıkması istenmiyor? gençecik 20li yaşlarında binlerce delikanlı bir hiç uğruna telef olacağı için, anası babası nişanlısı yoktan yere onca acı çekeceği için, bir takım kapitalistlerin oyunları için bunca emekle, mücadeyle elde edilen bu toprak, bu değerler gideceği için istenmiyor.

özgür suriye ordusu adı altında başka bir devletin iradesine silah sıkan teröristleri bağrına basar, besler büyütür terörizme destek verirsen o devletler de senin ülkene kasteden teroristlere destek verir. ondan sonra suriye'de pkk kampları çıkınca aaauuuvvvv amk.
  • japon askeri  (03.10.12 23:16:13) 
birileri bizi savaşa sokmak istiyorsa bu bizim savaşımız değildir. birileri sırf savaşmak zorunda kalalım diye insanımızı öldürüyorsa ölenlerin intikamından evvel, yaşayanlar, yani bizler için daha güvenli olanın yapılması gerekir. bu en basit, çok mikro bir politika. bununla paralel olarak -bak saçmaladığımı düşünenler olucak şimdi-, şu vaziyette suriyeye girmemiz de yapılması gereken şey olabilir... bizler yani bu millet için, bu milletin refahı, eğitim seviyesi, istikrarı şusu busu vs. için. yani aynı durumda savaşmak da savaşmamak da mantıklı olabilir. bu politikaların nasıl kurgulanması gerektiğini bu yüzden politikacılara bırakıyoruz.

@yapacakbirseyyok vb;
kapitalist abd politikaları?!!!!!!!! lan abdye diklense kime güveniyo bu gerizekalı akp diye ortalarda dolaşcaklar, abdyle ortak hareket edince kapitalist, bık bık bık! embesil herifler.
olum bak ben alexi seviyorum, evet adama müthiş bi haksızlık yapıldı benim de canımı acıttı. ama bence aykut bir gerizekalı değil. anlıyo musun? ortada bir mevzu varsa görev başındaki insanlar bu süreci bir şekilde yönetmek zorundadırlar.
şeyh şamil değil lan tayyip! tabi boyun eğicek amerikaya. eğdi diye götoş değil. her boyun eğmeyen de yiğit değil.
  • klark  (03.10.12 23:37:23) 
bop diye bir proje var ve bu ülkenin başbakanı o projenin eşbaşkanı. sabah akşam suriye-esad diye diye milleti bıktırdı, kamuoyunu ikna edemedi. kardeş kanı dökülsün istemiyor makul çoğunluk. her zamanki gibi milleti gaza getirecek provokasyonlar tertipleniyor. bu da bir tertip. umarım savaşa neden olmaz. rusya ve iran uyanık olmalı, bizimkilerden hiç umudum yok zira.


  • ahmetdursun  (04.10.12 00:29:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.