[]

latince ilgili birkaç soru

bu dil neden şu anda konuşulmamakta?koskoca imparatorluğun dili sonuçta.bu dilin yok oluş süreci hakkında bilgi verebilecek olan varsa ekstradan teşekkür.şu an bu dile en yakın dil hangisidir?ve son olarak bu dil yazıldığı gibi direkt mi okunuyor?şimdiden teşekkürler.




 
güzel soru. dil yok oldu diye bir şey yok, evrildi.

imparatorluk parçalandıkça ve siyasi odaklar dağıldıkça dil de oraya buraya doğru değişti. ispanyolca, portekizce, fransızca, italyanca ve diğer pek çok alt-avrupa dilinin tek kökeni latincedir. isimleri romans dilleri veya neo-latin dilleridir.
  • dehri  (03.10.12 19:41:25) 
italyanca ve ispanyolca yakın fransızca biraz daha uzak bu iki dile nazaran.
osmanlıca neden konusulmuyorsa şu an aynı sebepten ötürü konuşulmuyor.ve unutmamak gerekirki diller evrimleşir zaman içinde.. bugun bile kullandıgımız türkçe 100 yıl sonra kullanılacak türkçenin yanında anlaşılmaz kalıcak büyük ölçüde ( 1930'larda harf devriminin yapıldıgı yıllarda basılan kitaplara bakarsanız kullanılan türkçenin günümüze nazaran ne kadar ağır ve şatafatlı oldugunu görebilirsiniz)
yazıldığı gibi direkt okunuyor % 90 ama istisnalar var.
  • mortac  (03.10.12 19:47:41) 
Dil yazıldığı gibi okunuyor. L harfi Y olarak okunuyor sadece. Yok olması İstanbul'un fethi sebebiyle. Latin kalmadığı için de Latince konuşulmuyor.


  • terelelli  (03.10.12 19:50:15) 
istanbul'un fethiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan sebeplerden dolayı konuşulmuyor.


  • dehri  (03.10.12 19:56:56) 
constantinopolis'in nufusu ve imparatorlugun resmi dili grekçe olduğu oldugu için constantinopolis'in işgali ile alakası yok !!! galatadaki ceneviz kolonisinde bile konuşulan dil grekçe !


  • mortac  (03.10.12 20:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.