[]

Uyku gerzekliği

Bilmiyorum böyle bir rahatsızlık var mı gerçi yok onu biliyorum da neyse efenim şöyle bir durumdan mustaribim bir iki haftadır aralıklı olarak, uyurken artık nasıl yatıyorsam sağ kolum uyuşmuş şekilde uyanıyorum ama öyle az buz değil bildiğin orada kol yok, görsel olarak var da hissel olarak yok hatta bir iki gün önce gün boyu ağrı oldu düzeldikten sonra bile. Tamam hepimiz bir yerimiz uyuşarak uyanıyoruz zaman zaman ama bu denli bir durumda otomatik olarak uyanmak gerekmez mi? Hani 2 saat daha uyusam kangren olup kolu kesecekler :S Bu bir uyku bozukluğu mudur? Yoksa benim de oluyor yahu takma bir şey olmaz der misiniz?

Not: Çok uyumayan hatta zor uyuyan biriyim ve zor uyanırım orası da var tabii.


 
Eğer kilo fazlanız varsa, uyuşuklukların nedeni bu olabilir.


  • djarwi  (01.10.12 02:13:38) 
@djarwi yok hocam 60 kilo civarı adamım ben eksiğim var fazlam yok.
bir de dip not olarak uyanma sebebim bu uyuşukluk olmuyor da telefon, saat çalıyor, biri uyandırıyor filan.

  • lunedor  (01.10.12 02:14:51 ~ 02:15:09) 
Sadece aklıma ilk gelen ihtimali yazmıştım; ama sağ kol demişsiniz, şimdi tekrar okuduğumda fark ettim.
Hep aynı yer yani anladığım kadarıyla. Bir tahminde daha bulanacağım o halde: yatağa girdiğinizde çok yorgun oluyorsanız, uyurken pek pozisyon değiştirmeyip hep aynı şekilde yatmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Mesela ben çok yorulduğum günlerde, gece yatağa girdiğimde olduğum pozisyonda, hiç kımıldamamış bir şekilde uyanırım sabah ve doğal olarak vücudumun ağırlığımın altında kalan tarafı uyuşmuş olur.

  • djarwi  (01.10.12 02:22:17) 
uyku şeklinizle alakalı. kolunuzu sarkıtıp az daha uyuyun, uyuşukluk geçer. ağrı için söylenebilecek pek birşey yok.


  • firuz  (01.10.12 02:28:30 ~ 02:29:04) 
@djarwi ve @firuz uyku şekliyle ilgisi muhakkak ve genelde öyle yorgunken, uzun süre uyumamışken filan başıma geliyor, öyle sabit yatmaktan kaynaklı ama hani dediğim gibi az buz bir uyuşma değil, vücut uyurken kendini koruma amacıyla ne bileyim şöyle bir dön sinyali göndermez mi yahu? veya uyan oğlum kol gidiyor filan demez mi hiç? bug mı var bende acaba :S


  • lunedor  (01.10.12 02:28:31 ~ 02:29:21) 
demez birşey vücut. kısmi felç halindesiniz zaten uyurken.


  • firuz  (01.10.12 02:30:00) 
Hocu benim kolum fazla esnektir. Yani esneklikten ziyade, bu omuz eklemlerini falan hafif yerinden kaydırabilip alakasız yerlere sokabilenler var ya, onlardan biriyim ben. Arada uyurken yapıp tam omzumun üst tarafına doğru yattığımı ve o bölgeden resmen felç geçirdiğimi bilirim. Felç derken bildiğin uyuşmasından bahsediyorum. Sanmıyorum ki ciddi bir şey olsun.


  • sesee  (01.10.12 02:37:26) 
o zaman normal yani ben de bozuldum filan sanmıştım :S
yorgunken yatma şekline dikkat edeceğiz biraz sızmadan önce başka çaresi yok anlaşılan.

  • lunedor  (01.10.12 02:45:31) 
bende de oluyor lunedor. pozisyon değiştirince düzeliyor. bir de yatağın sertliğiyle de alakalı olabilir. daha yumuşak veya vücudun şeklini alan matreslerden alabilirsin mesela.

tıbbi olarak nörovasküler bir durum olabilirmiş. yani büyük ihtimalle, sinirlere veya damarlara baskı olunca oluşan bir uyuşmadır. nöroloğa gidebilirsin belki.
  • ermanen  (01.10.12 03:05:58) 
Bunlar hep senin bilincaltindan kaynaklaniyor lunedor :p


  • fraise  (01.10.12 03:17:57) 
benimde oluyor çünkü kendimi resmen top haline getirerek uyuyabiliyorum. yani bacaklarım midemde kollarım kafamın altında yan dönmüş vaziyette. haliyle kolumda izler ve uyuşukluk oluyor sabah. bende rahatsızım bundan ama vazgeçemedim.


  • crimsonlady  (01.10.12 04:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.