[]

King k8200

Bu gün elime King K8200 marka ve modelli çay makinesi geçti. (sanırım adı bu) Üzerinde bir switch var ve kaynatma/sıcak tutma seçimi yapmamızı sağlıyor. Kılavuzunda tarif ettiği üzere sıcak tutma fonksiyonu için suyu kaynatma modunda kaynattıktan sonra açma/kapama anahtarını otomatik atıyor ve sıcak tutma moduna geçirip tekrar çalıştırmamız gerekiyor. Bunu denediğimde bir süre sonra su soğumaya başladığında otomatik devreye giriyor ve tekrar kaynatıyor. Sorun şu ki tekrar kaynattığında açma/kapama anahtarını otomatik olarak yine atıyor ve sonra su tekrar soğusa da devreye girmiyor. (Anahtarı atıp kapalı konuma geçtiği için...)

Lüzumsuz gibi görünen bu konuyla alakalı sorum şudur ki; Ben her otomatik ısıtmadan sonra anahtarı tekrar kaldırmalı mıyım? yani cihazın tasarımı böyle mi, yoksa bendeki cihaz bozuk mu? Kullanan var mı bu cihazdan?


 
normalde ısı mandalı atınca 0 a gelır ondan sonra mandalı bır daha kurmassan yanı basmassan ısıtmaması gerekır dedıgın gıbı bı garantıye gostermende fayda var sınırsız kaynatma kahvehanede bıle olmaz :D


  • xixcq ak47  (25.09.12 03:20:51) 
Su soğuduğunda kendiliğinden devreye giren bir termostat mekaniği yoksa, yani ben her seferinde kendim gidip I konumuna getirerek ısıtma yapacaksam sıcak tutma modunun bir manası da yok o zaman:)sadece bir açma kapama anahtarı 0/I yeterli olurdu. Ben sürekli açık kalıp belirli bir sıcaklığın altına düştüğünde termostatı sayesinde tekrar kaynatmasını beklerdim, benim sıcak tutma modundan anladığım bu:) Bir de garip olan bunu ilkinde yapıyor, yalnız mal kaynattım nasıl olsa diye anahtarı da atıyor, sonra da su buz gibi de olsa anahtarı 0 konumuna getirdiği için tekrar devreye girmiyor :)) Neyse ben gündüz servisini arayıp meramımı onlara da bir anlatmayı deneyeyim.


  • muhatara icermeyen tefekkur mit  (25.09.12 03:27:28) 
bende başka bir markanın var, ısıtma/kaynatma seçimi ve açma/kapama için ayrı ayrı anahtarlar var.
öyle olması gerekir sanki?

  • yalnux  (25.09.12 05:00:09) 
@yalnux
Öyle zaten, 2 anahtar var, biri sıcak tutma/kaynatma için, biri açma/kapama için. Ancak sıcak tutma modu için de kaynatma modu için de açma kapama anahtarının açık olması gerekiyor doğal olarak.

  • muhatara icermeyen tefekkur mit  (25.09.12 16:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.