[]

excel'de benzer verinin yanına aynı rakamı yazmak

elimde 800 bin verilik bir excel A sütunu var. sütunda isim benzerliklerini tek bir seferde seçip yanına tek rakam nasıl veririm? örneğin 1A Recep Tayyip Erdoğan 2A Recep T. Erdoğan 3A R.Tayyip Erdoğan 4A R.T.Erdoğan gibi. bunların yan satırlarına 1 yazmak istiyorum, toplu halde seçebilir miyim?




 
=EĞER(A1="Recep Tayyip Erdoğan";1;EĞER(A1="Recep T. Erdoğan";1;EĞER(A1="R.Tayyip Erdoğan";1;EĞER(A1="R.T.Erdoğan";1;" "))))

İlk aklıma gelen çözüm bu oldu.

Veya şöylede yapabilirsin. Çok kısa bir yol değil ama, Önce filtere koy sonra "metin filtersi" seçeneğinden "içerir" seçeneğini seç ve tek tek kelimeleri içeren hücreleri filtre ederek yanlarına 1 yaz.
  • poseidon1  (22.09.12 15:50:27 ~ 15:52:43) 
spesifik bir ortak noktaları olsa daha kolay olacak ama mesela ertuğrul özkök, ertugrul ozkök, e. özkök, ertuğral özkok bin ton varyasyon var.


  • dittohead  (22.09.12 15:55:35) 
Bence de advanced filter yöntemiyle *rec* *erd* gibi şeylerle fitrele' en üste 1 yaz, fille.


  • esenboga  (22.09.12 17:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.