[]

Programlamaya Giriş Kursuna gitmeli mi?

Merhaba,

Halihazırda yazılım sektöründe 2-3 yıldır analist/test mühendisi olarak çalışan biri yavaş yavaş developmenta doğru kaymak için ve hatta daha iyi maaş veren yazılım firmalarına başvurmak için programlamaya giriş kursuna gitmeli mi? (daha sonra da bir dil üzerinde yoğunlaşacak tabi ki)

Evde mi oturup çalışmalı yoksa zaman ayırıp? malum internette kaynak bol.

bu kişi iyi bi teknik üniden elektronik müh. mezunu
okulda programlama dersi aldı ama bir blg mühendisi kadar aktif olarak kullanmadığı için unuttu. şimdi iyi bi temele oturtmak istiyor.

 
mimarlık mı kimyagerlik mi bu hacı giriş kursuna gidesin. giriş seviyesi bi dili öğrenmeye başla işte kendi kendine, bu tür şeyler kursla kitapla öğrenilen şeyler değil ki.


  • hjarteblod  (19.09.12 16:00:35) 
nasil test muhendisisin sen ya programlama bilmeden sen nasil anliz yapabiliyorsun nasil test ediyorsun tam anlamadim ben bu isi boyle birsey varsa en buyuk sacmalik bu ya.

yazilim yazarak ogrenilir, baska hicbir yolu yok kursa bile gitsen yazmazsan ogrenemezsin, bu durumda yapilacak is evvela algoritma bilmiyorsa ogrenmek veri yapilarini anlamak olmalidir fakat bunlara cok fazla kafa yorma kullanilmiyorlar temel duzeyde bil yeter sonra veri tabani bilgisi edin ve bol bol kod yaz.


stanfordun mit nin falan tonla programlaam dersi var, oralara gir ve projeleri yap
  • iplikci  (19.09.12 19:41:33) 
@iplikçi: hiç bilmiyorum demedim , developer düzeyinde kod geliştirecek yeteneğim tecrübem yok var olan kodları anlayabiliyorum, syntaxı falan bilyorum yani
ciddi ciddi bi temele oturtmak istiyorum vaktimi ayırabilirim

  • ihan  (19.09.12 23:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.