[]

İngilizce öğrenmek için yardımınıza ihtiyacım var.

Dostlar merhaba.

Hukuk fakültesinden yeni mezun oldum uzman yardımcılığı düşünüyorum ve malum ingilizcem iyi değil. Anadolu lisesi mezunuyum yalnız ingilizceyi tam öğrenemediğim için bildiğim yarım yamalak bilgileri de unuttum. Şimdi benim sizden ricam ingilizce öğrenme sürecinde neler yapmalıyım? (Kpds'den en az 60 almam gerekiyor)

1) Kursa yazılayım mı? (Ankara'da oturuyorum)

2) Hazırlıkta bir kaç uygulama vardı hatırladığım mesela; Grammar in use veya benzeri( Kpds 1000 kelime gibi küçük not defteri şeklinde kitapcıklar görmüştüm) kitaplar alıp evde çalışayım mı? Bilmediğim kelimeleri defterlere not alayım mı? Yabancı çizgi film izlemek gibi?

3) Dizileri ingilizce altyazılı izlemem gerekir mi?

4) İngilizce Gazete okumam gerekir mi? Ya da yabancı haber kanalları izlemek?

5) Türkiye'de çok zor diyorsanız yurtdışına gitmem gerekir mi?

Bir yol gösterirseniz çok sevinirim. Kusura bakmayın konunun cahiliyim yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkürler.

 
Türkçe'yi nasıl öğrendiyseniz İngilizce'yi de öyle öğrenin.Bebek gibi,hiç bir şey bilmiyormuşsunuz gibi.
-Gazetelerinizi ingilizce takip edin,
-Seviyenize göre kitaplar okuyun,
-Dizileri İngilizce altyazılı izleseniz mesela-bu zor biraz ama Türkçe de olur-
-Grammer en kolay iş önemli olan kuralları nerde kullanacağınızı vs öğrenmek,deneyimlemek.(bkz.Kitap okuma)
---Başta zorlansanız da yapmalısınız bunları.

KPSS içinse bilemem tabii.Taktik verirler,kural öğretirler kurs güzel olur.
  • botucat  (19.09.12 04:45:52 ~ 04:46:39) 
bu merette bence en hızlı şey konuşma. Becerebiliyorsanız belli bir noktadan sonra konuşma kursları vs. alın veya imkanınız varsa türklerin olmadığı bir yere gidin derim.


  • noluyo yaa  (19.09.12 05:05:57) 
  • compadrito  (19.09.12 06:39:56) 
Bu dedigin yontemlerle ingilizceni gelistirsen de kpss veremezsin. İyi turkce bilmek oss tukce kisminda nasil full cikarmamizi saglamiyorsa bu da ayni sekilde. Kurs takviyesi almalisin.


  • ceska  (19.09.12 07:18:44) 
Amaciniz ingilizce konusup derdinizi anlatmaksa cok fazla onerim olabilir. Fakat mesele sinav basarisi elde etmek ise kurs sart derim.


  • iste simdi oldu  (26.09.12 14:37:39) 
yol yordam çok ama sana uygun hangisi senin bileceğin işler

eskiden evde kendi kendime kasarak bilmediğim bir çok şeyi öğrenirdim. şimdi zor geliyor o yüzden benim gibi biri için kurs şart, fakat kardeşim kursa giden arkadaşlarından kitap isimleri aldı evde onunla takılıyor. işin içinden çıkamadığı yerde internetten ve benden yardım alıyor, mutlu mesut geçiniyor öyle.

bir başkası eskiden temelini almış ama çok şey unutmuş oluyor. biraz gramere göz atıp herşeyi hatırlayıp tek ihtiyacı olan şeyin unttuğu kelimeleri tekrar öğrenmek oluyor. onun için de türlü yollar var.

dizileri ingilizce seyretmek güzel ama yine de seviyeye uygun hareket etmek en güzeli. daha sayılar ve yes no ile başlayan biri ingilizce alt yazı ile hareket etmesi uygun olmayabilir, bir başkası için en iyi tekrar olur.

benim sorunum her zaman telaffuz olmuştu. ingilizce şarkıları sözlere bakarak söylemeye çalıştım, bir yandan da anlamlarını çıkarmaya çalıştım. ingilizce metinleri sesli söylemeye çalıştıydım. uğraştım ama hala bozuktur telaffuzum.

paran ve vaktin varsa yurt dışı harika bir seçimdir. birde yanında türk olmayınca, iletişim için ingilizceye mecbur kalmak var. en güzel yöntem olduğuna inanıyorum.

yine de dediğim gibi, her insan herşeyi aynı şekilde öğrenemez. bende işe yarayan sana yaramaya bilir, tersi de söz konusu o yüzden biraz da kendine uygun olan yöntemleri belirlemen gerek
  • kumdan kale  (26.09.12 14:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.