[]

İkinci Dil

Üniversiteye başlamamla birlikte bir dil dersi almak istiyorum.

Şu dillerde başlangıç seviyesinde bilgim, dolayısıyla aşinalığım var: Almanca, İspanyolca, Fransızca, Japonca.

Şimdi benim gönlümde hep Fransızca veya Japonca vardı. Bunlar zevk aldığım diller. Ama öte yandan herkes İspanyolca öneriyor. İşte en çok konuşulan ikinci dilmiş de oymuş buymuş. Bana hiç de önemli bir dil gibi gelmiyor. Neyse biraz da önyargım var galiba. Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ettim.

Bir de cevaplamak isteyenlere ikinci bir soru: 6 dersim var, yanına ikinci dille beraber öss sebebiyle ara verdiğim çello öğrenimime devam etmek istiyorum. Sizce çok mu sıkıntı yaratır?

 
insan istedikten sonra herseye zamani yeter. ikinci dil icin keyif alacagin bir dili sec, yoksa zaten ogrenemezsin. gonlundekileri tercih et yani.


  • freefroglet  (13.09.12 21:14:59) 
dünyada en çok konuşulan dil olması onu daha prestijli yapmaz ki :) burada önemli olan o dili konuşan devletin askeri-ekonomik ve ticari gücü. bu anlamda hala ingilizce lingua franca (ticaret dili) olarak geçerliliğini sürdürmekte.

bunun dışında ileride ne gibi planlarınız/bölümünüzle de alakalı. bölümüm ticaret-uluslararası ilişkiler derseniz çince - arapça - rusça belki iyi olabilir. ama dünya-politik gelişmeler oldukça dengesiz :)

ben eğer üniversiteye tekrardan başlıyor olsaydım yüksek lisansı yapacağım ülkeye göre bir dil seçerdim. çin'de eğitim dersen çince, ispanya'da dersen ispanyolca.

ama ben almanca seçerdim. ve kpds'den almancada iyi bir puan alacak seviyeye getirecek kadar 4 yıl boyunca almanca alırdım. ah ah...
  • schizophrenia  (13.09.12 21:17:52) 
Bilkent İşletme.


  • Adram3lech  (13.09.12 21:20:22) 
uzak doğu dillerini bilen çok az insan var memlekette.en çok konuşulan dili herkes biliyor haliyle bir farkınız(artınız) olmuyor.Bence direk Japonca öğrenin; tabi öğrenebilirseniz, keza çok zor diyorlar.


  • nodrap  (13.09.12 22:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.