[]

müzikte 90'lı yıllardaki kalitenin olmaması

hala 90 lı yılların şarkılarını dinliyorum..hatta 80 bazende 70 ler..

neden artık eski kalite yok ? ya da ben mi beğenmıyorum ?


 
kuşak çatışması gibi olabilir, yaş ilerledikçe beğenmeme gibi anısını yüklediğin şarkıyla günümüz şarkılarını kıyaslaman gibi vs


  • mirty  (12.09.12 03:26:45) 
Bana eskiden müzikle uğraşan insanlar daha donanımlıymış gibi geliyor. Günümüzde popüler müziğin bir kirlilik oluşturduğunu düşünüyorum evet fakat bu durumu kendim için bir problem olarak görmüyorum. Sonuçta 200 sene önce de yazılmış olsa müzik bir yere kaybolmuyor. Açıp dinliyebiliyorum. Yeterince akıllıysam, beğenmediğimi veya kötü olanı dinlemeye mahkum olmuyorum. Bunlar bir yana, iyi müzik dinlemek biraz da rafine zevklere sahip olmayı gerektiriyor. Bugün oluşan bu kirliliğin sebeplerinden biri de -ki bence en önemlsi- talep kitlesindeki kalitesiz müzik zevki.


  • ayaklidisco  (12.09.12 03:46:08) 
  • neoyazin  (12.09.12 03:56:37) 
hissiyat kalmaması bence. eski şarkılar daha içten, aşkı da nefreti de içten anlatarak yapılıyordu. şimdi her şeyde kalite gitgide ucuzluyor. müzik de öyle, artık tutan şarkılar seks, am, göt, meme, parti üzerine, normalde böyle şarkı yapmak istemeseler de mecbur yapıyorlar, yapmayanlar tutmuyor. içtenliği kalmıyor tabi, ayrıca alt yapılar ve müziklerde tek tipleşti. aç bi müzik kalanı çalan şarkıların alt yapısı hep aynı.


  • r_u_h  (12.09.12 04:23:37) 
abi eskiden plak çıkarmak kolay değildi gerçekten iyi besteler şarkılar menejer yapımcı bulup plak oluyordu şimdi işler ucuzlayınca her önüne gelen ve orasını burasını açan şarkıcı oldu eskiden sanatçı vardı ( bence )


  • SemihCebrail  (12.09.12 09:33:40) 
şunu unutma ki sen o yılların hit olmuş popüler şarkılarını dinliyorsun. aynı zamanlarda çok saçma sapan şarkılarda vardı ki çoğu gırgır amaçlı olarak video sitelerinde bulunuyor. ancak yine de şimdikilerden daha kaliteli. bunun en büyük sebebi de o zamanlar albüm yapmanın zor ve pahalı olması sebebi ile öyle her önüne gelenin albüm yapamaması olabilir kanımca.


  • ground  (12.09.12 10:23:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.