[]

Avukat sorusu / İşveren parayı vermiyor.

X (30 gün altı) gün çalışılıyor sigortalı olarak. Sonra işçi işten ayrılmak istiyor ve "Hiçbir alacağım kalmadı" şeklinde word çıktısı, miktar ve zaman belirtilmeyen matbu bir kağıt imzalatılıyor işçiye ve paranı X + 10 gün sonra alacaksın deniliyor. İşçi 10 gün sonra parasını istediğinde "Para vermeyeceğiz denilerek işçinin telefonlarına çıkılmıyor.

İşçinin telefon ısrarları üzerine "Alacağım kalmadı" şeklinde yazı imzalatılmış olmasına rağmen X + 20 gün sonra esas alacağın 1/5 'ine tekabul eden bir ücret yatırlıyor.

Ayrıca alacağım kalmadı yazısından sonra gönderilen ancak cevap verilmeyen "Hesap numaram budur" maillerimiz de var.


İşyeri istanbul/kabataş'ta. Alacak 1000 lira tutarında ancak salak yerine konulmak hiç hoş değil.

Hukuken çok para harcamadan ne yapabiliriz?

 
size "ibraname" imzalatmış olmaları lazım, belge bu özelliği taşıyor mu?
Bi de avukattan önce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığının çalışma müdürlükleri var bulunduğunuz ile göre hangi müdürlüğün kapsamında olduğunuzu web sitesinden bakabilirsiniz. Oraya şikayet etmek etkili oluyor. Ankara'da ben 1 haftada çözdüm bakanlıktan çalıştığım yere yazı gidince hemen ödediler.

  • niye ama  (10.09.12 21:51:44) 
para harcamadan ancak çalışma müd.'lüğüne şikayet edebilirsiniz. avukata gidin. işyerinden sizin için şahitlik yapacak birilerini bulabilirseniz alırsınız paranzı dava sonunda ama uzar biraz. 1 sene 6 ay filan


  • benim nickim var ya nah bole 40 karakter  (10.09.12 22:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.